Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Hygge

Danska umetnost srečnega življenja
Louisa Thomsen Brits
Hygge
19,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-01-4682-7
Naslov izvirnika The book of hygge
Fotografije Susan Bell
Prevod Mojca Vodušek
Urejanje Barbara Zych

Tehnične lastnosti
trda vezava
21 x 15 cm
410 g
159 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt
družina, vzgoja in izobraževanje
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Povej naprej

O knjigi

Hygge je občutek pripadnosti in topline, trenutek udobja in zadovoljstva. Najdete ga lahko, če se vprašate, kje se počutite najbolj domače, katere so vaše navade in obredi, ob kom ste najbolj sproščeni, kaj vas najhitreje razvedri in kaj potrebujete, da vam je udobno. Skuhajte si skodelico kave ali čaja, pogreznite se v najljubši naslanjač in se prepustite trenutku.
Ta čudovita knjiga vam bo pomagala odkriti hygge v ritmu vsakdanjika.

Recenzija Bukla

Danci po raznih anketah veljajo za enega najbolj srečnih narodov na svetu. Zakaj je tako? V kratkem sta pri nas izšli dve knjigi, ki na to skušata odgovoriti. Prva je Vzgoja po dansko, ki razkriva, kako Danci vzgajajo samozavestne in sposobne otroke. Druga, z naslovom Hygge, pa skuša prodreti v skrivnost njihovega pomirjenega življenja. Hygge je beseda, ki se je v zadnjem obdobju razširila povsod po svetu, gre pa za koncept prisotnosti in izkušnje pripadnosti, pa tudi občutek topline, varnosti umirjenosti in zaščitenosti. Hygge ima na Danskem že kar globoke korenine, saj bolj kot tekmovalnost pri posamezniku cenijo njegov notranji mir in sposobnost t. i. počivanja v sebi, s katero človek izkazuje notranjo trdnost svoje identitete in dobro počutje v lastni koži. Ali vse skupaj deluje? Vsekakor velja poskusiti, če se da to vplesti tudi v naš način življenja.

Samo Rugelj, Bukla 137

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...