Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0
Izbira

Zaradi različnih vzrokov knjige ni možno kupiti. Za več informacij nas kontaktirajte.

Povej naprej

Založba Eno
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-6943-47-5
Naslov izvirnika Taking a leap
Leto izdaje izvirnika 2009
Prevod Vera Čertalič

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20 x 13 cm
180 g
129 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Založnik o knjigi

Pema Chödrön v knjigi Izbira pojasnjuje, kako nas nekatere umske navade ujamejo v past, da obtičimo v jezi, obtoževanju, sovraštvu do sebe in zasvojenosti. Ko začnemo prepoznavati njihove vzorce, izgubijo moč, ki jo imajo nad nami, nato pa zaživimo boljše, saj odkrijemo v sebi plemenite lastnosti naravne inteligentnosti, topline in odprtosti.

Stari indijanec je govoril s svojima vnukom o nasilju in krutosti na svetu ter o tem, kako sta se razširila. rekel je, da nekako tako, kakor da bi se v njegovem srceu borila dva vokova. Eden je maščevalen in besen, drugi pa razumevajoč in prijazen. Vnuk je vprašal deda, kateri volk bo zmagal. In ded je odgovoril: "Zmagal bo tisti, ki sem se ga odločil hraniti."

Pema Chödron je odlična poznavalka tibetanskega budizma, učenka Chogyama Trungpe Rinpočejea in posvečena v nuno, avtorica in učiteljica v rodu šambalskega budizma. Vodi delavnice, seminarje in meditativne umike v Evropi, Avstraliji in Severni Ameriki. Živi v samostanu na kanadskem otoku Cape breton v kanadski Novi Škotski.

Recenzija Bukla

Pema Chödrön (1936) je tibetanska budistka ameriškega rodu in avtorica mnogih knjig, v katerih skuša starodavne budistične modrosti preplesti in nanesti na sodoben način življenja. Izbira je njena knjiga iz leta 2010, ki je izvirno izšla pod naslovom Taking a Leap (Vzeti premor), v njej pa se Chödrönova osredinja na proces spreminjanja obstoječih (neustreznih) navad. Pri tem izhaja iz prepričanja, da je premor, četudi kratek, morda dolg samo nekaj sekund, ko obstanemo sami s seboj in se svojemu bistvu ter bivanju posvetimo v celoti, eno od možnih orodij, ki nam omogoča spoznavanje in kasnejše osvobajanje od nezaželenih navad. Meditativna knjižica, ki je kot nalašč za počitniški čas.

Samo Rugelj, Bukla 123-124

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...