Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Izgorelost

Si upate živeti drugače? Prepoznajte in spremenite življenjske vzorce, ki vas uničujejo
Tina Bončina
Izgorelost
24,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Most
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-01-5472-3
Predgovor Katja Krasko Štebljaj

Tehnične lastnosti
mehka vezava
256 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Povej naprej

Založnik o knjigi

Izgorelost – kako jo prepoznate, kako jo (po)zdravite?
​Izkušena zdravnica in psihoterapevtka Tina Bončina v odličnem priročniku Izgorelost – si upate delati drugače? svetuje in odgovarja na vprašanja, povezana z izgorelostjo, ki postaja tudi pri nas vse bolj pereč problem. Stanje izgorelosti je namreč opozorilni klic telesa, ki nam sporoča, da se moramo ustaviti in spremeniti način življenja in dela. Od nas je odvisno, ali bomo telesu prisluhnili, mu pomagali in prepoznali novo življenjsko priložnost. S pomočjo razlag in nasvetov v priročniku Izgorelost, bo šlo lažje.

o avtorici

Tina Bončina je doktorica medicine in psihoterapevtka. Po končanem študiju medicine je delala na Univerzitetnem kliničnem centru in na Psihiatrični kliniki Ljubljana, kjer je pridobila izkušnje s kliničnim pristopom k zdravljenju, potem pa je stopila na samostojno pot. Pri dr. Zoranu Milivojeviću je zaključila študij transakcijske analize. Po diplomi je znanje nadgrajevala s spoznavanjem različnih modalitet psihoterapije (psihodinamska smer, hipnoza, logosinteza …). Je tudi prva slovenska terapevtka logosinteze. Izobrazbo je pridobila pri dr. Willemu Lammersu, utemeljitelju te psihoterapevtske smeri.

V svoji psihoterapevtski in svetovalni praksi pomaga ljudem, ki se zdravijo zaradi psihičnih in psihosomatskih težav. Na predavanjih doma in v tujini ozavešča o pomenu celostnega pristopa do duševnega in telesnega zdravja. Prevedla je knjigo Zorana Milivojevića: Igre, ki jih igrajo narkomani (Modrijan, 2013).

Recenzija Bukla

Zdravnica in psihoterapevtka Tina Bončina se je v tej knjigi sistematično lotila vseprisotne bolezni sodobnega časa in se odločila raziskati sindrom izgorelosti, prikazati njegov nastanek, opozorilne klice telesa, sprožilce in posledice, ki jih utrpita telo in psiha. V prvem delu nazorno razloži, kaj vse zmore človeško telo, v drugem pojasni, do česa pride, ko se naše baterije izpraznijo, v tretjem pa predstavi korake za nov začetek. V sodobno zastavljenem in oblikovanem priročniku, bralcu v razmislek ponuja tudi splošen seznam dejavnikov, ki vplivajo na kakovost življenja. Prepričana je, da se z ustrezno spremembo življenjskih rutin, z vzpostavljanjem novih vzorcev dela in počitka, ob pomoči psihoterapevta, ter s spremenjeno prehrano in telesno aktivnostjo, s pogorišča izgorelosti lahko dvignete kot feniks iz pepela.

Renate Rugelj, Bukla 151

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...