Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Joga

Nesmrtnost in svoboda
Mircea Eliade
Joga
35,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Študentska založba
Zbirka Koda
Leto izdaje 2011
ISBN 978-961-242-377-3
Naslov izvirnika Le Yoga, Immortalité Et Liberté
Leto izdaje izvirnika 1958
Prevod Jedrt Maležič
Spremna beseda Tina Košir
Urejanje Aleš Šteger

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23 x 16 cm
810 g
457 strani
Tip knjige
strokovna monografija
Kategorije
religija
osebna rast, duhovnost in ezoterika
filozofija

Založnik o knjigi

Joga predstavlja izhodišče sodobnega evropsko-ameriškega razumevanja kompleksnega sistema joge. Knjiga je v angleščini izšla leta 1958, v času dozdevnega raztapljanja zahodnjega kolonializma in orientalizma, kar je avtorju omogočilo nepristranski vstop v indijsko misel. Joga ni le rezultat popisovanja zgodovine določene religije, temveč predvsem zajem teorije in prakse religioznih življenjskih izkušenj. Analiza jogijske doktrine je umeščena v širši vedantski kontekst, kar bralca na eni strani seznani z nepolariziranim, v ciklizem vpetim videnjem sveta, na drugi strani pa mu ponudi specifike neverbalnega, intuitivnega spoznanja resnice.

Recenzija Bukla

Mircea Eliade (1907–1986) je bil romunski zgodovinar, pisatelj in religiolog, avtor mnogih knjig, ki je predaval po Evropi in Ameriki, pri nas pa ga najbolj poznamo po obsežnem delu Zgodovina religioznih verovanj in idej, ki je bilo prevedeno pred petnajstimi leti. Sedaj smo v slovenščino dobili še njegovo knjigo Joga: nesmrtnost in svoboda iz leta 1958, ki jo je napisal tudi po zaslugi študija pri Surendranathu Dasgupti (znamenitem avtorju Zgodovine indijske filozofije) in jo imajo za eno najpomembnejših in najbolj izčrpnih del, v katerem je predstavljeno evropsko-ameriško razumevanje kompleksnega sistema joge. Knjiga je namenjena vsem tistim, ki želijo poglobiti svoje razumevanje vzhodnjaške filozofije, pisana pa je v gostem jeziku, zato zahteva angažirano branje, vsekakor pa s svojo neposredno natančnostjo učinkovito razkriva, iz česa vsega sta sestavljena tako teorija religioznosti kot praksa joge in kako se je ta razvila iz prastarih indijskih religij.

Samo Rugelj

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...