Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Joganandove meditacije

Praktično 18-tedensko usposabljanje za mir, srečo in samouresničitev
Jayadev Jaerschky
Joganandove meditacije Novo
33,90 € 33,90 € Prihrani 0,00 €
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Zavod Gaia Planet
Leto izdaje 2024
ISBN 978-961-7079-45-6
Naslov izvirnika The meditation of Yogananda
Podnaslov izvirnika A Practical Handbook for Finding Yourself... and the Joy you are Seek
Leto izdaje izvirnika 2024
Prevod Irma Kukovič

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23,5 x 16,5 cm
450 g
244 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Povej naprej

Založnik o knjigi

Učenja Paramhanse Joganande o meditaciji so globoka in predstavljajo pomemben del njegove duhovne zapuščine. Jogananda je poudarjal, da je meditacija ključna praksa za duhovno rast in samouresničitev. Z redno in iskreno meditacijo se lahko posamezniki povežejo s svojim višjim jazom in izkusijo božansko prisotnost v sebi. 

Jogananda je učil, da je notranja tišina vrata do duhovne uresničitve. Z umirjanjem uma in vstopanjem v tišino med meditacijo lahko posameznik dostopa do globljih področij zavesti ter doživi globok mir in blaženost.

Jogananda je na Zahodu predstavil krija jogo, močno tehniko meditacije, ki pospešuje duhovni napredek. Krija joga vključuje pranajamo (nadzor energije) in posebne energetske prakse, ki prebujajo mirujoče duhovne sile v notranjosti. Verjel je tudi v neposredno izkušnjo Boga z meditacijo. Učil je, da duhovne resnice niso le intelektualni pojmi, temveč jih je treba osebno izkusiti, da bi jih v celoti razumeli in uresničili. Jogananda je spodbujal idejo, da vse religije v osnovi iščejo isto končno resnico in da jih povezujejo temeljna načela ljubezni, sočutja in enotnosti. Ljudi je spodbujal, naj spoštujejo vse verske poti in najdejo skupne točke v svojih duhovnih prizadevanjih. Poudarjal je moč božanske ljubezni kot preobrazbene sile v življenju. Učil je, da je gojenje brezpogojne ljubezni in sočutja do vseh bitij ključni vidik duhovnega razvoja.

Jogananda je priznal, da je pot meditacije in samouresničevanja lahko zahtevna in polna ovir. Vendar je učil, da lahko z vztrajno predanostjo, vero in vztrajnostjo premagamo te izzive in napredujemo na duhovni poti. Zelo je poudarjal tudi pomen življenja v sedanjem trenutku in gojenja pozornosti. S popolno prisotnostjo in zavedanjem lahko posameznik doživlja božansko prisotnost v vseh vidikih življenja.

Knjiga je razdeljena na tri dele:
1.    del opisuje osnovno tehniko za vsakogar, kako jo uspešno izvajati.
2.    del je namenjen poglobitvi meditacije v sedemtedenskem usposabljanju, v katerem jogijske drže prakticiramo med vsakdanjim življenjem.
3.    del je posvečen doseganju najvišjega notranjega cilja: samouresničitvi, kaj to pomeni in kako do nje priti. Razvrščen je v sedem poglavij oziroma tednov, ki vodijo in usposabljajo prizadevne jogije k najvišji zavesti.

o avtorju

Jayadev Jaerschky se je rodil v Nemčiji. Svoje notranje iskanje je začel v najstniških letih in se leta 1989 po romanju v Indijo odločil, da bo ostal v centru Ananda blizu Assisija in sledil tradiciji krija joge Paramhanse Joganande prek njegovega neposrednega učenca Svamija Krijanande.
Leta 1991 je prejel iniciacijo v krija jogo od Svamija Krijanande, ki ga je spodbudil k poučevanju in pozneje k pisanju knjig. Organizira letne seminarje v različnih delih Italije. Poučeval je tudi v več evropskih državah ter v Indiji, Egiptu, Rusiji, Ukrajini in ZDA. Leta 2007 je ustanovil Evropsko šolo ananda joge, katere direktor je in kjer vse leto organizira tečaje za usposabljanje novih učiteljev ananda joge.
 


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...