Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Kar zagotovo vem

Oprah Winfrey
Kar zagotovo vem
22,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-01-3644-6
Naslov izvirnika What I Know for Sure
Leto izdaje izvirnika 2014
Prevod Danica Križman
Urejanje Sanda Šukarov

Tehnične lastnosti
trda vezava
18,5 x 14,5 cm
420 g
256 strani
Tip knjige
intervjuji in kolumne
Kategorije
osebna rast, duhovnost in ezoterika
biografije in spomini

Založnik o knjigi

Po britanski kraljici morda najbolj znana ženska na svetu in ena najuspešnejših poslovnih oseb v zgodovini, ki je svoj nepreseženi medijski uspeh dosegla s trdim delom, pametjo, vztrajnostjo in predvsem sočutjem. Svojo izjemno življenjsko zgodbo z vsemi vzponi, padci in spoznanji odstira v tej sijajni knjižic, zbirki kolumn, ki jih je objavljala v svoji reviji O, s katerimi nas nagovori, opogumlja in navduši.

Recenzija Bukla

Legendarna televizijska voditeljica in neumorna promotorka knjig se je tokrat sama postavila v vlogo avtorice knjižne zbirke poduhovljeno angažiranih zgodb. V privlačno oblikovani darilni knjigi iz lanskega leta se Oprah predstavlja s kratkimi zgodbami, zgoščenimi okoli osmih poglavij: Radost, Vzdržljivost, Povezanost, Hvaležnost, Možnosti, Občudovanje, Jasnina in Moč. V njih nam skuša s svojim pozitivnim pristopom na razne načine, tudi z uporabo lastnih življenjskih prigod, pokazati, da je vsak dan dejansko lahko priložnost za nov začetek in nov pogled na lastno življenje in da se čudeži, četudi majhni ali celo drobceni, dogajajo tudi neposredno pred nami – samo videti jih je treba. Nekatere od zgodb so prav aktualne tudi za naš prostor. Denimo zgodba o črnskem duhovniku Otisu Mossu, otroku revnih staršev, ki so morali kot zakupniki prenašati razne žalitve in ponižanja, potem pa je Otis, ko je bil star že več kot petdeset let, dobil volilno pravico. Na dan volitev se je lepo oblekel in peš odpravil na deset kilometrov oddaljeno volišče. Ko je prispel tja, so mu povedali, da je prišel na napačen kraj, in ga usmerili drugam. Ko je prišel tja, so ga spet preusmerili, tretje volišče pa se je ob njegovem prihodu že zaprlo. Če bi ljudje bolj množično odhajali na volišča, bi bili lahko priča osupljivim spremembam, sklepa to zgodbo Oprah. Ali to ne velja tudi za Slovenijo? Inspirativno.

Samo Rugelj, Bukla 110-111

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...