Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Kljubovanje divjini

Kako v iskanju resnične pripadnosti ostati zvest sebi
Brené Brown
Kljubovanje divjini
10,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-00-4350-8
Naslov izvirnika Braving the wilderness
Podnaslov izvirnika The Quest for True Belonging and the Courage to Stand Alon
Leto izdaje izvirnika 2017
Prevod Borut Jesenovec Petrović, Slavica Jesenovec Petrović

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
206 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
osebna rast, duhovnost in ezoterika
psihologija in psihiatrija

Povej naprej

Založnik o knjigi

Resnična pripadnost od nas ne zahteva, da spremenimo to, kar smo; od nas zahteva, da smo to, kar smo.

Dr. Brené Brown, raziskovalka na področju družbenih ved in socialna delavka z licenco, je sprožila svetovno razpravo o izkušnjah, ki nam osmišljajo življenje – o izkušnjah poguma, ranljivosti, ljubezni, pripadnosti, sramu in sočutja –, in na novo opredelila to, kaj v času povečane razdvojenosti pomeni resnično pripadati.
Avtorica trdi, da doživljamo duhovno krizo nepovezanosti, in predstavi štiri prakse resnične pripadnosti. Ta namreč od nas zahteva, da verjamemo vase in da si pripadamo tako zelo, da lahko najdemo svetost tako v tem, da smo del nečesa, kot v tem, da smo sami, kadar je to potrebno. Toda v kulturi perfekcionizma in ugajanja ter ob izginjanju vljudnosti je lažje ostati tiho, se skriti v svoj ideološki bunker ali se vklopiti v okolje, namesto da bi pokazali svoj pravi jaz in kljubovali divjini negotovosti in kritičnosti.

Brené Brown v knjigi Kljubovanje divjini ponuja jasnost in pogum, ki ju potrebujemo, da spet najdemo pot do sebe in drug do drugega. Ta pot pa vodi naravnost skozi divjino, ki je »neudomačen, nepredvidljiv kraj samote in iskanja. Kraj, ki je hkrati nevaren in dih jemajoč, kraj, ki ga iščemo in se ga hkrati tudi bojimo. Toda pokaže se, da je to kraj resnične pripadnosti. To je kraj za najpogumnejše in najsvetejši kraj, v katerem boste kdaj stali.«

Recenzija Bukla

Raziskovalka in profesorica na področju družbenih ved že skoraj dve deset­letji sistematično preučuje človeško sposobnost empatije, povezanost, ranljivost, sram, ljubezen in pogum. Tri od njenih knjig o tej temi so prevedene tudi v slovenščino, poleg knjig Neizmerni pogum (Cangura, 2014) in Darovi nepopolnosti (Družina, 2018) zdaj lahko v Kljubovanju divjini beremo tudi o tem, kako v iskanju resnične pripadnosti ostati čim bolj zvest tudi samemu sebi. Najpomembnejša spretnost pri tem iskanju se ji zdi zaupanje in tako si je zamislila sedem prvin zaupanja in za preverjanje le-tega ponuja pravila, ki jih je shranila pod akronim BRAVING (KLJUBOVANJE). Na kratko gre takole: B – /Boundaries/ pomeni meje in tukaj se moramo vprašati, ali spoštujemo meje, svoje in tudi meje drugih ljudi. R – /Reliability/ pomeni zanesljivost in za to priporoča, da najprej prepoznamo svoje sposobnosti in obljubimo le toliko, kot smo zanesljivo v stanju ponuditi. A – /Accountability/ pomeni prevzemanje svojih odgovornosti in priznanje napak. V – /Vault/ pomeni molčečnost in sposobnost, da vemo, kdaj morajo neke informacije ostati zaupne. I – /Integrity/ pomeni integriteto in verodostojnost, da svoje vrednote tudi živimo in ne samo pridigamo o njih. N – /Nonjudgment/ pomeni, da se lahko pogovarjamo o lastnem počutju ali občutkih drugih brez obsojanja. G – /Generosity/ ponuja v razmislek, ali smo dovolj velikodušni do sebe in drugih. Šele tako opremljeni se lahko podamo na dolgo pot iskanja resnične pripadnosti, ki bo vodila skozi divjino negotovosti, in z vztrajnostjo bomo v nekem trenutku spet našli pot do sebe in pot do drugih.

Renate Rugelj, Bukla 152

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...