Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Knjiga za divjo žensko

Ingrid Divković
Knjiga za divjo žensko
19,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-01-5030-5
Naslov izvirnika Knjiga za divlju ženu
Prevod Mojca Vodušek
Urejanje Nina Žitko Pucer

Tehnične lastnosti
poltrda vezava
20,5 x 14,5 cm
340 g
149 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Povej naprej

O knjigi

Svojo novo knjigo prodorna in uspešna mlada avtorica posveča ženskam. Zanosno jih opogumlja in jim prigovarja, naj ljubijo sebe, sprejemajo poraze in zmage, razdrejo kletko, uresničijo osebno Svobodo, a hkrati trepetajo od strasti, sanjajo, objemajo in pomagajo … odločno, divje in nežno.
Ilustrirano. Dodane strani z navdihujočo mislijo za beleženje občutkov na odprti poti v Divjino.

Ingrid Divković je diplomirana profesorica hrvaškega jezika, književnosti in filozofije, bivša radijska in televizijska voditeljica, novinarka in uspešna blogerka je s svojo uspešnica Vas j**e ego? prekosila vsa pričakovanja. Na Hrvaškem je postala ena najbolj branih knjig zadnjih let, ponatisnjena kar štirikrat, kot tudi že tudi pri nas.

Recenzija Bukla

Pred nami je druga knjiga priljubljene hrvaške blogerke, profesorice hrvaške književnosti in filozofije in po novem tudi uspešne pisateljice – njena prejšnja knjiga Vas j**e ego? je bila med najbolj prodajanimi knjigami lanskega leta. Znova lepo oblikovana knjižica se začne s posvetilom »To knjigo neka ženska piše vsem ženskam«. Kratke motivacijske zapise, ki sledijo na naslednjih straneh, pa vodi osnovna zamisel: poiskati in negovati divjo žensko v sebi. Izpostavljeni zaključni izreki na dnu strani so vezani na neke krajše osebne utrinke in so v svoji osnovi enostavni in razumljivi ter v glavnem nakazujejo na to, kakšna bi lahko bila definicija divje ženske. Kdo ta sploh je, kaj počne, kako živi in kak šni so njeni načrti. Divja ženska je npr. čustvena, pa tudi nečimrna, vedno velikodušna, zabavna, se spreminja in raste, pogosto je tudi malodušna, ne želi odrasti, je poželjiva in ima sijaj v očeh, ni zavistna, sanjari in načrtuje, ne kritizira in ne očita, veliko razmišlja, tudi bere in menda ve, da se vsi njeni odgovori ne skrivajo za zaslonom, temveč med platnicami knjige. Divkovičeva je navdih za svoje zapiske dobila, ko je brala prekrasno knjigo Ženske, ki tečejo z volkovi ameriške analitičarke Clarisse Pinkole Estes, ki velja za ultimativni poziv ženskam, da se soočimo s tistim, česar se najbolj bojimo. In Divkovičeva ve, da mora to vsaka storiti sama, zato je v knjigi pustila tudi nekaj praznih listov, ki jih lahko bralke, divje ženske, dopolnijo same.

Renate Rugelj, Bukla 140

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...