Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Lagom

Švedska skrivnost dobrega življenja
Lola A. Åkerström
Lagom
16,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Učila International
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-00-4180-1
Naslov izvirnika Lagom
Leto izdaje izvirnika 2017
Prevod Katja Bizjak

Založnik o knjigi

Švedski izraz lagom je nova življenjska trendovska smernica, ki bi jo bilo vredno vpeljati v svoj vsakdan. Je način življenja, ki spodbuja sozvočje. V ospredje postavlja pravičnost, zmernost ter zadovoljstvo s tistim, kar imaš.
Jedro lagoma je stremljenje k najvišjemu življenjskemu ravnovesju, ki obsega vse vidike posameznikovega obstoja in ga pomaga usmerjati v najnaravnejše delovanje brez vsakršnega truda.
Ta prečudovita knjiga vam bo v vaš vsakdan pomagala vpeljati majhne, preproste spremembe, s katerimi se boste približali skrivnosti dobrega življenja po švedsko.

o avtorici

LOLA A. ÅKERSTRÖM je živela na treh različnih celinah, v Afriki, Severni Ameriki, zdaj še v Evropi, in sicer na vsaki kar lepo obdobje. Zanimajo jo najrazličnejše prvine in odtenki kultur ter njihovo odražanje v odnosih. Je magistrica informacijskih znanosti na Univerzi v Marylandu.
Več kot desetletje je bila svetovalka in programerka, potem pa je sledila svojim sanjam, da bi potovala, pisala potopise in fotografirala, medtem pa raziskovala najrazličnejše kulture ter spoznavala njihovo hrano, tradicijo in življenjski slog.

Danes je nagrajena pisateljica, govornica in fotografinja, ki jo zastopa National Geographic Creative. Redno objavlja v najrazličnejših znanih medijih, kot so AFAR, BBC, Guardian, Lonely Planet, Travel + Leisure inNational Geographic Traveler.

Recenzija Bukla

»Najbolje je, kadar je vsega ravno prav« je ena izmed mnogih švedskih modrosti (in skrivnosti) dobrega življenja. Hiter življenjski tempo in vsakodnevni neusmiljeni pritiski okolice nas pogosto silijo v različne skrajnosti in iskanje (pogosto tudi prekoračitev) meja svojih sposobnosti, lagom pa, podkrepljen s številnimi življenjskimi smernicami, spodbuja ravnovesje, sozvočje in v ospredje postavlja zmernost in zadovoljstvo s tistim, kar imaš. Lagom se poleg zdravja in dobrega počutja, pogumno spušča na področje hrane, zabave, lepote, mode, dela, poslovanja, denarja in financ … Lagom seveda ne ponuja odgovorov na čisto vsa vprašanja, v resnici gre za luksuzno miselnost, ki lahko nastopi šele, ko so naše osnovne potrebe ustrezno zadovoljene, pa vendar nas prav ta miselnost lahko iztrga iz krempljev pretirane potrošnje in oblikuje v bolj čuječa bitja, ki delujejo v sozvočju s svojimi telesi in potrebami …

Renate Rugelj, Bukla 151

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...