Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Le pogum!

Mali učbenik preživetja - takojšnja pomoč ob razbijanju srca, strahu, paniki in podobnih stanjih
Claudia Croos-Müller
Le pogum!

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Povej naprej

Založba Celjska Mohorjeva družba
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-278-318-1
Naslov izvirnika Nur Mut!
Podnaslov izvirnika Das kleine Überlebensbuch: Soforthilfe bei Herzklopfen, Angst, Panik & Co.
Leto izdaje izvirnika 2012
Ilustracije Alenka Novak, Kai Pannen

Tehnične lastnosti
trda vezava
16 x 17,6 cm
210 g
39 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
otroško in mladinsko > od 9 do 12 let > priročniki
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Založnik o knjigi

Vsakomur dostopna prva pomoč ob čustvenih nevšečnostih

Če je slaba novica, da se naše razpoloženje odraža na telesni drži, je dobra ta, da lahko s telesno držo vplivamo na boljše razpoloženje. Avtorica uspešnice Glavo gor!, specialistka za nevrologijo, živčne bolezni in psihoterapijo, predstavlja 12 novih, »čustveno učinkovitih« telesnih vaj. Od ene do druge nas spremljata in bodrita dobrodušni ovci Oskar in Ema.

Vas mučijo razbijanje srca, strahovi, nemara celo panika? Obstaja pomoč. In v čem je skrivnost? V tem, da lahko s telesom vplivamo na svoja čustva. Tako tudi psiha najde pot iz tegob. V knjižici je predstavljenih novih dvanajst vaj, ki učinkujejo takoj, so izvedljive povsod, primerne za vse starosti, povsem preproste in še zabavne obenem!

Nov odmerek vaj za odpravljanje čustvenih tegob – brez škodljivih stranskih učinkov torej! Na naslovnici nas oven Oskar z rokami, uprtimi v boke, takoj uvede v prvo. In ker vsak pameten oven ve, da je v dvoje laže, je k sodelovanju povabil še dobrovoljno Emo. Od strani do strani skupaj razblinjata strahove, umirjata srčni utrip in nas spodbujata k veselju do življenja!
Ste kdaj pomislili, da usekovanje ni koristno le ob nahodu? Da bi se, ko se vam začenjajo majati tla pod nogami, od njih vsaj delno odlepili s stojo na eni nogi? Da bi skušali strah pregnati s tleskanjem s prsti, ga zazibati v spanje s hojo na široko? Da bi negativno pozornost možganov preusmerili z menjavanjem strani, bobnanjem, pa tudi s čisto posebnim jezikanjem? Avtorja nas na spodbuden, nazorno ilustriran, uporabnikom prijazen način spodbujata, naj vajeti življenja vzamemo v svoje roke. Ker je … življenje lepo!

O avtorjihClaudia Croos-Müller, dr. med., je specialistka za nevrologijo, živčne bolezni in psihoterapijo. Dela na kliniki v Rosenheimu in v zasebni ordinaciji. Je tudi certificirana terapevtka (z evropskim certifikatom EMDR) in terapevtka za zdravljenje travmatskih motenj. Razvila je metodo »Body2Brain«, vsakodnevno uporaben način, kako prek telesa skrbimo za dobro čustveno počutje.
Kai Pannen je študiral slikarstvo in film v Kölnu. Od leta 1990 dela kot ilustrator in ustvarjalec risank. Knjižne ilustracije predstavljajo težišče njegovega delovanja. Med drugim je ilustriral knjigi Glavo gor! in Kako naj se (ne) prepiramo. Kai Pannen živi in dela v Hamburgu.

Recenzija Bukla

(Skupen opis za knjigi Le pogum! in Vso Srečo!)

Na prvi pogled bi pomislili, da gre za še dve darilni knjižici z lepimi mislimi, ki se ju podari tistim, ki jih imamo radi, in postavi v omaro ter nanju pozabi do takrat, ko se tam spet briše prah. Toda ta drobna »Mala učbenika preživetja« – tako kot njuna predhodnica Glavo gor! – skrivata prav konkretne vaje, ki po metodi Body2Brain pomagajo pri spopadanju s strahom in paniko ter pri črnogledosti in negotovosti. Knjižici naj tako ne bosta le za okras in namesto koša poljubčkov, pač pa ju odprimo, se naučimo otročje preprostih vaj in VADIMO vsakič, ko nas začne stiskati pri srcu ali nas napade malodušje.

Klara Jarc, Bukla 136

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...