Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Materinska izgorelost in duhovna izčrpanost

Devet tednov z Bogom
Éline Landon
Materinska izgorelost in duhovna izčrpanost
16,50 € 16,50 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,50 € se prijavite ali registrirajte
Rok dobave 2-10 delovnih dni, na zalogi pri dobavitelju

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Celjska Mohorjeva družba
Leto izdaje 2020
ISBN 978-961-278-476-8
Naslov izvirnika Burn-out maternel et épuisement spirituel
Leto izdaje izvirnika 2019
Prevod Jana Okorn

Tehnične lastnosti
mehka vezava
18 x 13,5 cm
120 g
89 strani
Tip knjige
osebna rast
Kategorije
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Povej naprej

Založnik o knjigi

Odrinimo na avanturo s Svetim Duhom!

Vsem je dobro znan začetek zgodbe: »Poročila sta se in imela veliko otrok«, ni pa nujno, da poznamo tudi nadaljevanje. Pogosto mislimo, da se ljubezen pojavi takoj in da je materinski nagon prirojen. Vendar pa stvari ne potekajo vedno tako.

V prvih tednih z novorojenčkom se pojavijo obdobja joka, močne utrujenosti, preizkušnje v zakonu, občutek nesposob­nosti, kričanje, krivda. Ženske morajo krmariti med vlogo matere, žene in uspešne ženske v službi in doma. Opravljati vse naenkrat je pogosto naporno. Biti mati in imeti čas zase sta, tako se zdi, dve nasprotujoči si in med seboj nezdružljivi stvari. Številne mlade mamice ogroža izgorelost. Utrujenost zaradi skrajšanih noči in teža odgovornosti postavita pred preizkušnjo fizično in psihično zdravje matere.

Večina mater si večkrat reče: »Hitim, hitim, a mi ne uspe narediti vsega!« Odziv na tovrstno razmišljanje nam posta­vlja vprašanje »Kam hitiš? Mar ne veš, da so nebesa v tebi?« Da, nebesa so v nas, a pogosto pozabimo na to. Ponovno moramo odkriti nebesa, ki so v nas, Jezusa, ki je v nas. On nas zmore dvigniti, ponovno postaviti na noge, nas ljubiti take, kakršne smo, in nam vrniti veselje do življenja.

Pričujoča knjiga je napisana kot devetdnevnica, ki nas bo v devetih tednih vodila skozi molitev na temo izgorelosti. Namenjena je materam, da bi se naučile dan za dnem z zaupanjem spočiti se v Bogu. Vsako poglavje sestavljajo: odlomek iz Svetega pisma, razmišljanje, molitev, da bi zmogle zaupati Božjemu usmiljenju, in še pričevanje. Pričevanja predstavljajo košček avtoričinega materinskega življenja, ki nam ga zaupa z veliko preprostostjo in je ilustracija obrav­navane teme. Čas za molitev naj bo poseben čas, označen v rokovniku kot kakšno drugo zelo pomembno srečanje. Najpomembnejše je, da svoje srce odprete temu, s čimer vas želi obdariti Gospod.

Avtorica nas vabi na prav posebno avanturo s Svetim Duhom.

O AVTORici

Éline Landon (1978), poročena mamica petih otrok, je ustanoviteljica združenja, katerega cilj je podpirati starše in jih spodbujati k aktivni vlogi pri vzgoji otrok. Knjiga je nadaljevanje Priprave na rojstvo, ki je leta 2019 izšla pri Celjski Mohorjevi družbi.

Recenzija Bukla

(Skupen opis za knjigi Priprava na rojstvo in Materinska izgorelost in duhovna izčrpanost)

Nosečnost in prvi čas po rojstvu otroka pomenita izjemen čas poglabljanja vase in v tisto, kar je večje od vsakdanjega. Avtorica, premišljujoča kristjanka, se v prvi knjigi osredotoča na duhovni sprejem otroka. V poglavjih, ki sledijo devetim mesecem nosečnosti, vzpostavlja vzporednice med nastankom novega bitja in sooblikovanjem stvarstva po božji volji. Poglavja prične z odlomkom iz Svetega pisma, nato sledi avtoričin premislek, kako vplesti svetopisemsko sporočilo in nauk v lastno življenje, da bi našli mir, smisel, navdih in usmeritev. Zaključi z iztočnicami za nadaljnje razmišljanje in molitvijo. Druga knjiga prijazno spodbuja matere, ki se po rojstvu otroka srečujejo z velikimi spremembami, nespečnost­jo in utrujenostjo, kar lahko vodi v temačno počutje. Avtorica izbrana svetopisemska besedila dopolni s spodbudnim razmislekom, vmes pa vpleta mnogo povsem praktičnih izkušenj, ki jih je pridobila kot štirikratna mati.

Maja Črepinšek, Bukla 157

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...