Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Med egom in nebom

Knjiga o smislu življenja
Duško Bojanc
Med egom in nebom
18,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Leto izdaje 2021
ISBN 978-961-07-0372-3

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 115 cm
300 g
141 strani
Tip knjige
duhovnost
Kategorije
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Povej naprej

Založnik o knjigi

Ideje, predstavljene v knjigi, je avtor doživel kot osebno razsvetljenje in hkrati kot poslanstvo – začutil je potrebo predstaviti idejo o resničnem smislu življenja, ki naj nam bo v premislek. To je filozofija, ki jo nujno potrebujemo v 21. stoletju in v prihodnosti! Misel, ki prisluhne naravi, pogleda izven ega, dojame in se zave, da je ona sama najvišja stopnja razvoja v celotni, več milijard let trajajoči evoluciji Vesolja. Misel je proces vseh procesov v Vesolju!

Knjiga razkriva idejo o dejanskem smislu življenja slehernega človeka ne glede na njegovo raso, veroizpoved, politično opredelitev, izobrazbo, premoženje ali socialni status …, torej človeka, ki ga opisuje en sam atribut: misleče bitje! Avtor premišljuje o delovanju narave: rojstvu, spolnosti, umrljivosti, umetnosti in predvsem o povezanosti in soodvisnosti vsega v Vesolju. Razkriva tudi peti element in peto dimenzijo, ki sta v preteklih tisočletjih ostala spregledana!

Če bi se vsi živeči ljudje prijeli za roke, bi približno dvestokrat objeli Zemljo okrog ekvatorja! Ali celo dvajsetkrat dosegli Luno! Smo pomemben izrastek iz narave in vse bolj pomemben dejavnik v njej. Hitro in stihijsko razvijajoča se družba nujno potrebuje izpopolnjeno miselnost in etiko, ne samo zaradi vsakdanjega življenja, temveč in predvsem kot osnovni predpogoj obstoja civilizacije.

Če knjigo, ne samo preberete, temveč poglobljeno in čustveno doživite, vam lahko spremeni pogled na svet in življenje izpopolni z zavedanjem o veličastnosti smisla življenja znotraj celotnega vesoljnega dogajanja! Ali knjiga mogoče vsebuje revolucionarne ugotovitve na področju duhovnosti, lahko presodite le vi!

Recenzija Bukla

Avtor te nadvse zanimive in poglobljene študije o smislu življenja je po naravi ljubiteljski slikar in zato zna že od nekdaj življenje opazovati drugače in večplastno. Sredi noči, kadar ne more spati, rad vstane iz postelje in se odpravi občudovat lepoto zvezdnatega neba. In prav v enem od takšnih trenutkov se je začel spraševati tudi o poslanstvu in smislu posamez­nikovega obstoja. Če želimo priti tej brezčasni tematiki do dna, je treba zavihati rokave, kot je storil tudi avtor tega dela, ko se je sprehodil skozi prastare modrosti, resnice in spoznanja, ki so jih ubesedili, uglasbili ali kako drugače ponazorili že številni velikani duha. Ti se, podobno kot zdaj tudi Bojanc, niso zadovoljili zgolj s površ(i)n(sk)im bitjem in žitjem, ampak so vneto iskali resnico in odgovore na svoja spraševanja. Knjiga, v kateri nam avtor poleg številnih (avto)reflek­sij podarja na koncu tudi nekaj svojih poetskih utrinkov v različnih jezikih, v katere je prelil misli, ki so se mu pletle ob nastajanju tega dela, med drugim predstavlja različne vidike razumevanja sveta in občih resnic skozi posameznikovo prizmo in prikazuje veličastnost Vesolja. Bralec tako ob prebranem vse bolj spoznava, kako zelo se v Vesolju vse prepleta in dopolnjuje ter ima višji smisel, kot si sploh lahko predstavljamo. »Misleči človek je edina zavest celotnega Vesolja,« zapiše avtor v eni od svojih vodilnih misli, ki nakazuje moč našega zavedanja, s katerim prav vsemu v našem svetu in izven njega podarjamo brezmejni in brezčasni smisel. Poglobljeno branje, ki ga toplo priporočam!

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 159

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...