Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Misleci z Vzhoda

Idries Shah
Misleci z Vzhoda

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Povej naprej

Založba Iskanja
Leto izdaje 2010
ISBN 978-961-6058-51-3

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 14 cm
250 g
206 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Založnik o knjigi

Abuda iz Omdurmana so vprašali, ali je bolje biti star ali mlad.Odgovoril je tako: »Biti star pomeni, da imaš manj časa predseboj in več napak za seboj. Sami se odločite, ali je bolje takoali obratno.«
Sufijske zgodbe izpod peresa učitelja sufijske tradicije razvnemajo razmišljanje in razširjajo nova obzorja, ne zgolj v smislu poglabljanja, temveč novih povezav in preseganja ustaljenega načina razmišljanja.
Zgodbe so polne humorja, lepote, učiteljskih situacij, neverjetnih dogodivščin in občasno tudi žalosti. Nekatere so lažje razumljive, druge je treba prebrati večkrat. Nekatere so videti enoznačne, pogovor o njih pa razkrije, da imajo več možnih razlag.
Posebno pozornost si zasluži tudi zadnji del knjige, ki vsebuje zapise o pravilih poučevanja, učenja in razvoja, o sufijskem iskanju ter dvajset Bahaudinovih nasvetov.
Sufijska zbirka zgodb daje prednost izkušnji pred teorijo in strogimi sistemi urejanja ter klasificiranja. Avtor Idries Shah je bil učitelj sufijske tradicije in njen zapisovalec. V svojih delih je predstavljal sufizem kot vsesplošno obliko modrosti, ki ni omejena z religijo. Poudarjal je, da sufizem ni statična modrost, temveč se neprestano prilagaja času, prostoru in ljudem.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...