Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Najti notranji mir

Kaj nam olajša življenje
Anselm Grün
Najti notranji mir
18,50 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Ognjišče
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-265-180-0
Naslov izvirnika Zur inneren Balance finden
Leto izdaje izvirnika 2016
Prevod Barbara Babšek
Urejanje Rudolf Walter

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20 x 12 cm
170 g
140 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
osebna rast, duhovnost in ezoterika
religija > krščanstvo

Povej naprej

Založnik o knjigi

Če vprašamo mojstre duhovnega življenja o tem, kaj dela življenje smiselno in ga osrečujoče, je odgovor naslednji: pravo ravnovesje oziroma izravnava med raznolikimi zahtevami, ki se zgrinjajo nad posameznika z vseh strani, pravilna drža, ki jo potrebujemo, da dobro prehodimo življenje. Vsak dan poteka ‘urjenje’ ravnovesja. Izvajanje le-tega pa je vedno znova naša naloga.

Zrelost in razvoj se nikoli ne končata. V šoli našega življenja je pomembno najti pravo ravnovesje med poli v nas samih. Pričujoča knjižica, ki jo lahko označimo za “malo šolo življenja”, nas skozi 15 poglavij uči umetnosti zdravega življenja ob upoštevanju nasprotnega pola.

Recenzija Bukla

Anselm Grün, spoštovani benediktinec, s svojimi številnimi knjigami in predavanji oblikuje pogled na današ­njega človeka, njegova vprašanja in iskanja. Je cenjen mislec in sopotnik iščočim, tolažnik, zaupnik, svetovalec, spodbujevalec in eden najbolj branih katoliških pisateljev – tudi med slovenskimi bralci – tako med katoliškimi kot nekatoliškimi, njegova razmišljanja se dotikajo srčike vsakega človeka ne glede na njegovo veroizpoved in svetovni nazor. Grün verjame v človeka, pozna njegove stiske in bolečine. Njegovi Angeli (in preostale knjige) so bili večkrat ponatisnjeni in so potolažili marsikatero ranjeno srce. V knjižicah Poti skozi depresijo, Najti notranji mir ter Angel prepros­tosti se bo bralec zagotovo napojil tako z nasveti kot milostjo, s tolažbo, objemom besed, ki jih človek, lačen človeške bližine dandanes tako potrebuje – prava bližina se občuti in ne zamenjuje za karkoli pač že, ampak se mora človek najprej srečati sam s seboj – tudi skozi depresijo oz. potovanje skozi »temno noč« duše. »V svojem življenju bodi odprt za vse. Toda vedno sledi svoji zvezdi. Dovoli, da te vznemiri vse, kar te sreča. Stopi v skrivnost življenja. Išči z vsemi svojimi čuti. Poskusi osvojiti vse višine in globine življenja.« Tri drobne, dragocene knjižice, ki bodo pri bralcih zagotovo (p)ostale na nočnih omaricah, v (potovalnih) torbah – brane in premišljevane in njihovih dragocenih modrosti kar ne bo zmanjkalo.

Sabina Burkeljca, Bukla 147

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...