Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Nočni pogovori v Jeruzalemu

O tveganjih na poti vere
Carlo M. Martini, Georg Sporschill
Nočni pogovori v Jeruzalemu

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Povej naprej

Založba Celjska Mohorjeva družba, Celjska Mohorjeva družba
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-278-297-9
Naslov izvirnika Jerusalemer Nachtgespräche
Podnaslov izvirnika Über das Risiko des Glaubens
Leto izdaje izvirnika 2013
Prevod Jerneja Jezernik
Urejanje Polona Mlakar

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 13,5 cm
170 g
128 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
religija > krščanstvo
osebna rast, duhovnost in ezoterika
družbene vede > etnologija in antropologija

Založnik o knjigi

Kaj pričakujejo mladi? In kaj pričakuje svet od mladih?

Nočni pogovori v Jeruzalemu so razmišljanja dveh pomembnih mož katoliške Cerkve, kardinala Carla M. Martinija in patra Georga Sporschilla o tem, kako pomembna je vera v življenju vseh nas, o prihodnosti mladih v Cerkvi in o prihodnosti krščanstva sploh. Izhodišče za njuna razmišljanja so bila prav vprašanja, ki se najpogosteje pojavljajo med mladimi verniki. Knjiga je nekakšen priročnik za mlade, ki iščejo svoje mesto v sedanjem svetu, polnem protislovij in navidezne brezizhodnosti. Še bolj pa je knjiga temeljno delo za duhovnike in njihove laiške sodelavce, ki mlade usmerjajo.

»Pred nami je izredno zanimiv zapis razmišljanj enega od sodobnih velikanov znotraj katoliške Cerkve o različnih aktualnih vprašanjih v Cerkvi in v sodobnem svetu. Zelo razumljivo in odprto govori o najtežjih teoloških vprašanjih, o kočljivih temah znotraj Cerkve, o nevarnostih sodobne družbe, o raznih etičnih vprašanjih, o vprašanjih cerkvene doktrine in njeni zgodovinskosti. Ob vsem tem se zelo razločno pokažejo temeljne značilnosti kardinala Martinija: potopljenost v Božjo besedo, sposobnost sinteze med znanostjo in vsakdanjo izkušnjo, dialoška naravnanost in odprtost do vsakogar, sposobnost empatične pozornosti, pastoralna skrb za vse, še posebej za šibkejše in obrobne, ljubezen do Cerkve, ki vključuje tudi zdravo kritiko. Predvsem pa je vseskozi čutiti posebno ljubezen, razumevanje in naklonjenost do mladih, za katere si želi, da bi izbrali življenje v polnosti.« (Cit. iz »Sanjal sem o mladi Cerkvi«, Slovenski izdaji na pot, dr. Roman Globokar.)

O avtorjih
Kardinal Carlo M. Martini (1927– 2012), italijanski jezuit, svetovno priznani poznavalec Svetega pisma, je bil dolga leta rektor ugledne papeške univerze Gregoriana. V letih 1979– 2002 je bil nadškof milanske nadškofije, po upokojitvi leta 2002 pa je živel v Jeruzalemu. Je avtor številnih duhovnih in znanstvenih del.

Georg Sporschill (1946), avstrijski jezuit, dušni pastir mladih in socialni delavec. Od leta 1991 v vzhodni Evropi gradi oskrbovalno mrežo za otroke z ulice in za samim sebi prepuščene mladostnike. Dobitnik nagrade Felixa Ermacore za človekove pravice, nagrade Alberta Schweitzerja in priznanja Avstrijec leta 2004.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...