Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Nudenje pomoči utruja

O analizi in obvladovanju izgorelosti in poklicne deformacije
Jörg Fengler
Nudenje pomoči utruja
30,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Temza
Leto izdaje 2007
ISBN 978-961-91984-0-7
Prevod Stana Anželj

Tehnične lastnosti
mehka vezava
216 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
psihologija in psihiatrija > psihoterapija
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Povej naprej

Založnik o knjigi

Vsak od nas je kdaj potreboval pomoč drugega, pa naj je šlo za učitelja v osnovni šoli, ki nas je spodbujal pri reševanju zapletenih nalog, zdravnika, ki nam je stal ob strani v težkih trenutkih bolezni, ali pa pravnika, ki nam je pomagal s praktičnim nasvetom. Vendar pa le malokdo pomisli, kako nudenje pomoči vpliva na tiste, ki so si to izbrali za poklic.
Psihoterapevt Jörg Fengler izpostavi različne vidike takšnih poklicev, pri tem pa opozori na težave, na katere utegnejo pomočniki naleteti med svojim delom ter lahko vplivajo tudi na druge vidike življenja.
Ali se z njimi srečujete tudi vi, lahko preverite skozi vrsto praktičnih vprašalnikov, nato pa prisluhnete avtorjevim nasvetom, kako lahko pomočnik pomaga tudi sebi in s tem izboljša kakovost tako svojega dela kot zasebnega življenja.

 

 

Recenzija Bukla

V hitrem tempu življenja je izgorevanje oz. »bourn out« sindrom pogost pojav, ki ne velja samo za terapevte in psihiatre, temveč tudi za druge poklice in dejavnosti. Avtor knjige je psihiater, ki na podlagi teorij in praktičnih izkušenj, dokazuje, da je tak stres znotraj njegove branže še posebej izrazit, kljub vsemu pa je nudenje pomoči ljudem zanj eden lepših poklicev. 

Renate Štrucl

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...