Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Obkroženi z idioti

Thomas Erikson
Obkroženi z idioti
32,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Učila International
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-00-4216-7
Prevod Jure Šešet
Urejanje Branka Fišer

Tehnične lastnosti
trda vezava
19,5 x 13 cm
330 g
301 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Povej naprej

Založnik o knjigi

Tako imenovani »idioti« v našem življenju so najpogosteje le ljudje, ki imajo drugačen vedenjski profil in slog sporazumevanja kot mi. Razumevanje vedenjskega vzorca nekoga je zato ključ do uspešne komunikacije

Švedski strokovnjak Thomas Erikson v mednarodni uspešnici Obkroženi z idioti govori o štirih vrstah vedenjskih tipov – o rdečih, ki so dominantni in gospodovalni, o rumenih, ki so družabni in optimistični, o zelenih, ki so sproščeni in prijazni, ter o modrih, ki so analitični in natančni – ter pojasnjuje, kako prepoznati vsak tip in se sporazumevati z njim. Namesto da bi bili obremenjeni s pretirano strokovnimi kategorizacijami, lahko s preprostim štiribarvnim sistemom kmalu določite, kakšen je vaš prijatelj ali sodelavec, in prilagodite svojo komunikacijo z njim.

Knjiga je polna praktičnih informacij za sporazumevanje z ljudmi na podlagi njihove barve, vključno s prednostmi in slabostmi vseh profilov, z navodili, kako dajati pozitivne in negativne povratne informacije vsakemu, in z nasveti za najprimernejše izražanje v elektronskem sporočilu nekomu z drugačnim profilom.

Recenzija Bukla

Švedski vedenjski strokovnjak Thomas Erikson se je pred leti dobil s podjetnikom na pragu šestdesetih let, ki mu je zagotovil, da je obkrožen z idioti (ki jih je bolj ali manj zaposlil sam). Erikson je takrat ugotovil, da je možakar morda talentiran podjetnik, vsekakor pa ni spreten pri delu z ljudmi, zato je razmišljal, kako bi na preprost, obenem pa učinkovit način razporedil ljudi v več skupin ter pokazal na njihove najbolj očitne lastnosti ter razkril načine, kako je najlaže sodelovati z vsako skupino posebej. Rezultat je knjiga Obkroženi z idioti, mednarodna uspešnica, v kateri je Erikson za razdelitev uporabil prilagojeno Hipokratovo osebnostno razdelitev (kolerik, sangvinik, flegmatik in melanholik), pri čemer jo je opremil s štirimi barvami, pomenljivimi že samimi po sebi, ter nadgradil z lastnim modelom. Tako s svojim priročnikom ljudem omogoča, da svoje prijatelje, znance in sodelavce znotraj tega preprostega barvnega sistema umestijo v eno od kategorij, s tem prepoznajo njegove lastnosti ter nagnjenost h konfliktu in prilagodijo svojo komunikacijo z njimi, pa naj bo to v neposrednem živem stiku ali pa tudi preko vse pogostejše elektronske komunikacije. Knjiga, ki vam lahko precej olajša vsakodnevno življenje ter stike z ljudmi, če imate s tem težave seveda!

Samo Rugelj, Bukla 150

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...