Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Obvladovanje tesnobe za najstnike

Osnovne tehnike vedenjsko-kognitivne terapije in čuječnosti, s katerimi najstniki lahko obvladajo tesnobo in premagajo stres
Regine Galanti
Obvladovanje tesnobe za najstnike

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Vita
Leto izdaje 2021
ISBN 978-961-95350-0-4
Prevod Tina Jeromen

Tehnične lastnosti
trda vezava
173 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
psihologija in psihiatrija
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Povej naprej

Založnik o knjigi

Kadar se srečamo s tesnobo pri najstnikih, je najbolj naraven odziv želja, da bi imeli orodje, s katerim bi lahko mlademu človeku olajšali trpljenje in mu pomagali do cilja – živeti z manj tesnobe, premagati strahove in se z dvignjeno glavo spoprijeti s težkimi in stresnimi življenjskimi situacijami, da bodo lahko dosegli vse, kar si želijo.

V knjigi so predstavljene praktične vaje in tehnike za spoprijemanje s stresom in tesnobo, kot tudi vsa potrebna pojasnila, da razumemo ozadje in smiselnost vsake od pripravljenih strategij, vaj ali tehnik. Največji del priročnika so praktične vaje, vsebuje pa tudi ocenjevalne lestvice in domače naloge, s katerimi boste lažje razumeli vašo tesnobo. Vaje čuječnosti so pripravljene za to, da vam pomagajo obvladovati tesnobo v sedanjem trenutku. Ob tem pa najdete tudi širok nabor pripomočkov in orodij, s katerimi razvijate veščine za dolgoročno obvladovanje tesnobe.

Recenzija Bukla

Avtorica priročnika je klinična psihologinja dr. Regine Galanti, specializirana za kognitivno-vedenjsko terapijo otrok in najstnikov s tesnobo. Na enem mestu je zbrala širok nabor raznolikih strategij in tehnik, s katerimi lahko mladostniki najdejo svoj način spopadanja z anksioznostjo, raznimi fobijami, napadi panike in vsemi vrstami tesnobe, seveda pa se morajo pri vseh resnejših težavah posvetovati tudi s psihologom ali psihiatrom. Z vadbo teh tehnik (od zdravega razmišljanja, čuječnosti, obvladovanja negativnih misli, postopnega izpostavljanja strahovom, mišičnega sproščanja, dihanja, sočutja …) se mladi naučijo korak za korakom obvladovati svoje misli, vedenje in telesne odzive, ter se tako lažje spopadejo z življenjskimi izzivi. Za umirjanje telesnih simptomov pa svetuje tudi dovolj spanja, redno in zdravo prehrano ter gibanje in telovadbo. Odličen priročnik za samopomoč najstnikom bo v oporo tudi staršem in vzgojiteljem, ki se srečujejo s težavami in anksioznostmi svojih najstniških otrok.

Renate Rugelj, Bukla 160

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...