Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Ocenite svoj IQ

Izziv za vašo možgansko moč z 200 sijajnimi ugankami
Tim Dedopulos
Ocenite svoj IQ
19,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-01-4622-3
Naslov izvirnika Assess your IQ
Leto izdaje izvirnika 2016
Prevod Niki Neubauer
Urejanje Mitja Pucer

Tehnične lastnosti
mehka vezava
24 x 18,5 cm
350 g
144 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
šport in zdravje > zdravo življenje in alternativna medicina
družina, vzgoja in izobraževanje
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Povej naprej

O knjigi

Knjiga prinaša niz umskih izzivov in privlačnih matematičnih ugank, ki so jih posebej za ta priročnik oblikovali člani združenja Mensa. Dvesto miselnih orehov, razdeljenih na deset preizkušenj naraščajoče zahtevnosti, bo izzvalo vaše računske in logične zmožnosti ter vas pripravilo na oceno inteligenčnega količnika.

Recenzija Bukla

(Skupen opis za knjigi Ocenite svoj IQ in Logični izzivi.)

Inteligenco je težko točno opredeliti in o njej obstaja veliko definicij, prav z nobeno pa se ne strinjajo čisto vsi strokovnjaki. Širše gledano je to »sposobnost za zbiranje in ohranjanje informacij, ki jih potem uporabimo na domiselne nove načine.« Obstajajo seveda različne (med seboj povezane) inteligence, od slušnega in vizualizacijskega procesiranja, dolgoročnega in kratkoročnega pomnjenja, hitrosti procesiranja, kvantitativnega presojanja, hitrosti odločanja, kristalizirane inteligence in še marsikaj. Eden uspešnejših (ali pa najbolj znanih) poskusov merjenja inteligence je merjenje IQ (inteligenčnega kvocienta), ki ga je leta 1912 izumil nemški psiholog William Stern. Vsaka od knjig prinaša po 200 umskih izzivov in privlačnih matematičnih ugank, ki so jih oblikovali člani združenja Mensa in so razporejene v razdelke glede na zahtevnost. Seveda brez velike baze podatkov svojih rezultatov ne boste mogli primerjati z drugimi, ki so tudi opravljali te (ali podobne) teste v bolj kontroliranih pogojih, in še rezultati na koncu vas zlahka zapeljejo v skušnjavo. Ampak začnite na začetku, preskusite svojo sposobnost logičnega sklepanja in ko se boste privadili na slog, počasi nadal jujte, ne jezite se, cilj teh nalog je seveda razvedrilo.

Beti Hlebec, Bukla 136

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...