Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Osvoboditev od znanega

Jiddu Krishnamurti
Osvoboditev od znanega
17,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Didakta
Leto izdaje 2008
ISBN 978-961-261-015-9
Prevod Ana Plut

Tehnične lastnosti
mehka vezava
126 strani
Tip knjige
spomini, pričevanja in pisma
Kategorije
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Povej naprej

Recenzija Bukla

V Indiji rojeni Jiddu Krishnamurti (1895–1986) velja za enega največjih mislecev in duhovnih učiteljev. Veliko je potoval po svetu in opozarjal na nujnost po preobrazbi tako posameznika kot celotne družbe. V svojih govorih ni izhajal iz religije ali ideologije, temveč je govoril o stvareh, ki so del vsakdanjih problemov v moderni družbi, kot so nasilje in pokvarjenost, iskanje varnosti in sreče, spoštovanje ljudi in narave ... Zapustil je obsežno literarno dediščino v obliki govorov, razprav, pogovorov, intervjujev in pisem, ki jih veliko lahko beremo tudi v slovenskem jeziku.
Osvoboditev od znanega je izbor odlomkov iz Krishnamurtijevih najodmevnejših govorov, ki jih je zbrala in uredila Mary Lutyens (tudi avtorica njegove biografije). V njej govori o temah, kot so človekovo iskanje, spoznavanje sebe, ljubezen … Spremno besedo je prispeval znan slovenski homeopat, Živan Krevel, v njej pa je med drugim opisal tudi svoje osebno izkustvo z ­avtorjem.

Lidija Gorenc

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...