Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Pogum za vodenje

Pogumno delo, zahtevni pogovori, velika srčnost: kako pridelati pogumnejše, drznejše voditelje in uveljaviti vrednoto poguma v svoji kulturi
Brené Brown
Pogum za vodenje
12,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2020
ISBN 978-961-00-4443-7
Naslov izvirnika Dare to Lead
Podnaslov izvirnika Brave Work. Tough Conversations. Whole Hearts.
Leto izdaje izvirnika 2018
Prevod Slavica Jesenovec Petrović, Borut Petrović Jesenovec

Tehnične lastnosti
mehka vezava
299 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
osebna rast, duhovnost in ezoterika
družbene vede

Povej naprej

Založnik o knjigi

Brené Brown, profesorica s Houstonske univerze, katere knjige se redno pojavljajo na prvem mestu najbolj prodajanih knjig na lestvici revije New York Times, nas je naučila, kaj pomeni biti neizmerno pogumen, se pobrati s tal in kljubovati divjini. Z novo knjigo Pogum za vodenje pa nam na podlagi raziskave, ki jo je izvedla z voditelji, nosilci sprememb in tistimi, ki si prizadevajo za preobrazbo kulture, kaže, kako te zamisli uresničevati v praksi, tako da bi lahko ukrepali in prevzeli vodstvo.
Pri vodenju ne gre za nazive, status in uveljavljanje moči. Voditelj je vsak, ki prevzema odgovornost za prepoznavanja potenciala v ljudeh in idejah ter je dovolj pogumen, da ta potencial razvija. Ko si drznemo voditi, se ne pretvarjamo, da imamo prave odgovore; ostajamo radovedni in postavljamo prava vprašanja. Moči ne vidimo kot nekaj končnega in je ne kopičimo; vemo, da moč postane neskončna, ko jo delimo z drugimi. Ne izogibamo se težavnim pogovorom in situacijam; postanemo ranljivi, kadar je to potrebno, ker hočemo opraviti dobro delo.
Brené pravi: »Ena od najpomembnejših ugotovitev v moji karieri je, da je pogumno vodenje zbirka štirih kompletov spretnosti, ki jih je 100-odstotno mogoče naučiti, opazovati in meriti. Prav učenje in odpovedovanje naučenemu zahtevata pogumno delo, zahtevne pogovore in srčnost. Je to lahko? Ne. Ker dajanje prednosti pogumu pred udobjem ni vedno samoumevno. Pa je to vredno? Vedno. Hočemo biti pogumni v svojem življenju in pri svojem delu. Prav zato smo tukaj.«

Recenzija Bukla

Brené Brown (1965) je ena tistih ameriških motivatork, govornic in podjetnic, ki so s kombinacijo svojega govorniškega in publicističnega angažmaja dosegle mednarodno prepoznavnost, kar priča tudi njen že četrti slovenski prevod. Po knjigah Neizmeren pogum, Darovi nepopolnosti in Kljubovanje divjini avtorica tudi v svoji najnovejši knjigi zastavi osnovno temo, ki jo prepleta z navedbami iz svojega življenja, prejšnjih knjig ter projektov in raziskav, ki jih izvaja za potrebe svojega dela. Tokrat se je posvetila vodenju, ki ga seveda jemlje in vidi celovito, ne zgolj v svoji jekleni neizprosnosti, temveč tudi v ranljivosti, ki ga povzroča ta izpostavljenost, zavedanju samega sebe in ljubezni do sebe, ki je potrebna tudi pri delovanju v zahtevnih okoliščinah, ter pogumu, ki je nujen za vodenje, ne samo zaradi preseganja ovir, temveč tudi zaradi nalezljivosti, zaradi katere se širi po organizaciji ali podjetju, v katerem delamo. Vse to troje ima Brownova za srž pogumnega vodenja. Knjiga za vse, ki se tako ali drugače v svojem življenju soočajo tudi z izzivi vodenja.

Samo Rugelj, Bukla 153

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...