Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Popotovanje

Razmišljanja o košarki in življenju
Nina Kolenc
Popotovanje
8,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Subkulturni azil
Zbirka Frontier
Leto izdaje 2013
ISBN 978-961-6620-37-6
Leto izdaje izvirnika 2013
Ilustracije Romeo Štrakl
Urejanje Tatjana Tanja Cvitko

Tehnične lastnosti
mehka vezava
22 x 16 cm
120 g
59 strani
Tip knjige
kratka proza
Kategorije
šport in zdravje
osebna rast, duhovnost in ezoterika
slovensko leposlovje

Povej naprej

Recenzija Bukla

Največji športni dogodek v zgodovini samostojne Slovenije, evropsko prvenstvo v košarki, še vedno odmeva v naših srcih in tudi v številnih aktivnostih, ki nas bodo še dolgo spominjale nanj. Ena takih je gotovo tudi košarkarsko obarvana izpoved nekdanje mariborske košarkašice, Nine Kolenc (1979), ki je danes aktivna na mnogih področjih, od pedagoškega dela z mladimi prek športne publicistike do dobrodelnosti in pisateljevanja. Treba si je upati, biti dovolj drzen in zaupati vase, je eden iz množice njenih nasvetov in v štirih četrtinah drobne knjižice jih je nanizala še mnogo. Njene domače (in ameriške) izkušnje posameznik zlahka prenese na svoje delo in življenje, pa če je kdaj stal na parketu pod košem ali ne. Knjiga je sočasno izšla tudi v angleškem jeziku.

Renate Rugelj, Bukla 94

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.


Recenzija Bukla

Vsestranska avtorica, ki deluje na tržaškem območju, je že v svojem prvencu (Goreče oljke, 1969) s samosvojo pisavo dodobra prevetrila zamejski literarni prostor. Zadnja zbirka, vpeta v sodobni svet in hkrati polna nesentimentalnega spominjanja, se dotika tako sodobnih kot preteklih umetniških glasov (Bartol, Černigoj, Bambič, Shakespeare), obuja literarne like in mnoge kraje, ki jih je obiskala. Svojo nekompromisno poetiko, ki odseva tudi iz te zbirke, brez zadržkov razkriva v pesmi Osamljena poetinja, kjer zapiše: »Bi nikdar ne mogla biti v čredi / čenčati vsevprek na ukaz / čvekati o vremenu, botrah in stricih / kar tako / za vsak prazen nič.«

Kristina Sluga, Bukla 94

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...