Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Popularna

Vintidž modrost za moderne posebneže
Maya Van Wagenen
Popularna
10,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2014
ISBN 978-961-00-2341-8
Naslov izvirnika Popular
Podnaslov izvirnika Vintage Wisdom for a Modern Geek
Leto izdaje izvirnika 2014
Prevod Marta Graj
Urejanje Tina Benedičič

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
230 g
2014 strani
Tip knjige
otroški in mladinski priročniki
Kategorije
otroško in mladinsko > od 13 let dalje
osebna rast, duhovnost in ezoterika
biografije in spomini > avtobiografija

Povej naprej

Založnik o knjigi

ALI LAHKO NAVIJALKE, STEZNIKI, VAZELIN IN BISERNA OGRLICA SRAMEŽLJIVEMU DEKLETU POMAGAJO, DA POSTANE POPULARNA?

Maya, ki je obtičala prav na dnu družbene lestvice, »v najnižji skupini ljudi, ki niso plačani za to, da so v šoli«, še nikoli ni bila popularna. Toda še preden začne obiskovati osmi razred, se odloči za edinstven družbeni eksperiment: poslužila se bo nasvetov iz vodnika popularnosti iz petdesetih let dvajsetega stoletja, ki ga je napisala nekdanja najstniška manekenka.

Rezultati takšnega načina življenja so nadvse smešni, mučni in polni nepričakovanih presenečenj. Mayina pripoved, prežeta s humorjem in milino, se bralcem vseh starosti ponuja kot temeljit sodoben vzor prijaznosti in samozavesti ter jim omogoča boljše razumevanje, kaj pomeni biti popularen.


MAYA VAN WAGENEN je stara petnajst let. Kadar ne piše za pisalno mizo, uživa ob branju, gledanju britanske televizije in čokoladi. Je dijakinja drugega letnika, vendar svojo sobo še vedno deli z bratom, ki obiskuje šesti razred. Prav nenavadno je, da se še nista pobila.

Ganljivo iskrena in s pristnim humorjem začinjena knjiga ene Timesovih najvplivnejših najstnic leta 2013.

Recenzija Bukla

Najsi je osmošolka Maya še tako želela, da bi jo sošolke in sošolci sprejeli medse, ji to ni uspelo. Bolj ali manj je bila za vse samo »debela piflarka« in občutljivi deklici v obdobju odraščanja je to le še bolj omajalo samopodobo. Potem pa je njen oče nekega dne prinesel domov orumenelo knjigo, staro več kot šestdeset let, v kateri nekdanja manekenka Betty Cornell najstnikom deli nasvete, kako postati »popularen«. Ali se pod to oznako res skrivajo samo skrb za izoblikovano postavo, svetleče lase in izbrana oblačila? Maya, ki vse šolsko leto skrbno sledi Bettyjinim navodilom in jih le nekoliko priredi za zdajšnji čas, kmalu spozna pravo pot do »popularnosti«. Resnična zgodba zdajšnje petnajstletnice o njeni poti od grdega račka do samozavestnega laboda.

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 105-106

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...