Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Poti skozi depresijo

Duhovne spodbude
Anselm Grün
Poti skozi depresijo

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Ognjišče, Slomškova založba
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-265-177-0
Naslov izvirnika Wege durch die Depression
Leto izdaje izvirnika 2016
Prevod Barbara Babšek

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20 x 12 cm
210 g
175 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Povej naprej

Založnik o knjigi

Depresija za mnoge, ki jih prizadene, ni le medicinski, ampak tudi eksistencialni in duhovni izziv. Anselm Grün nas vabi, da bi poiskali duhovni dostop za ravnanje z depresijo, in tako osvojili nov pogled nanjo. Izhajajoč iz svetopisemskih zgodb kaže na duhovne pristope za pomoč na poti procesa zdravljenja.

Za prizadetega in njegovo okolico so pomembna vprašanja, na katera ni vedno moč najti enostavnih odgovorov: Kako se obnašati in kako postavljati meje? Ali je mogoče učinkovito pomagati? Za Anselma Grüna se ne zastavlja le vprašanje, kako naj ravnamo z depresijo, ampak tudi: Kaj nam želi povedati? Ali se lahko preobrazi? Ali smem zaupati, da ima moja depresija smisel, da me želi moja duša po tej poti usmeriti k moji lastni resnici?

Recenzija Bukla

Anselm Grün, spoštovani benediktinec, s svojimi številnimi knjigami in predavanji oblikuje pogled na današ­njega človeka, njegova vprašanja in iskanja. Je cenjen mislec in sopotnik iščočim, tolažnik, zaupnik, svetovalec, spodbujevalec in eden najbolj branih katoliških pisateljev – tudi med slovenskimi bralci – tako med katoliškimi kot nekatoliškimi, njegova razmišljanja se dotikajo srčike vsakega človeka ne glede na njegovo veroizpoved in svetovni nazor. Grün verjame v človeka, pozna njegove stiske in bolečine. Njegovi Angeli (in preostale knjige) so bili večkrat ponatisnjeni in so potolažili marsikatero ranjeno srce. V knjižicah Poti skozi depresijo, Najti notranji mir ter Angel prepros­tosti se bo bralec zagotovo napojil tako z nasveti kot milostjo, s tolažbo, objemom besed, ki jih človek, lačen človeške bližine dandanes tako potrebuje – prava bližina se občuti in ne zamenjuje za karkoli pač že, ampak se mora človek najprej srečati sam s seboj – tudi skozi depresijo oz. potovanje skozi »temno noč« duše. »V svojem življenju bodi odprt za vse. Toda vedno sledi svoji zvezdi. Dovoli, da te vznemiri vse, kar te sreča. Stopi v skrivnost življenja. Išči z vsemi svojimi čuti. Poskusi osvojiti vse višine in globine življenja.« Tri drobne, dragocene knjižice, ki bodo pri bralcih zagotovo (p)ostale na nočnih omaricah, v (potovalnih) torbah – brane in premišljevane in njihovih dragocenih modrosti kar ne bo zmanjkalo.

Sabina Burkeljca, Bukla 147

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...