Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Pravico imaš reči NE

Z asertivnostjo do večje samozavesti
Walter Riso
Pravico imaš reči NE
26,50 € 26,50 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,80 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Malinc
Zbirka Na poti k sebi
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-6886-59-8
Naslov izvirnika El derecho a decir no
Leto izdaje izvirnika 2009
Prevod Barbara Pregelj
Spremna beseda Karin Elena Sánchez

Tehnične lastnosti
trda vezava
21,5 x 15,5 cm
380 g
184 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
psihologija in psihiatrija
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Povej naprej

Založnik o knjigi

Pravico imaš reči ne je knjiga o asertivnosti, o pomenu postavljanja zase. Pa tudi o razlogih, ki nam preprečujejo, da bi to zares storili.

Vsebuje tri razdelke. V prvem je asertivnost, sopomenka za izražanje misli, občutkov in prepričanj na neposreden, pošten in ustrezen način, ki ne krši pravic drugega človeka, razmejena od agresivnosti in podredljivosti, v drugem so predstavljeni razlogi za neasertivno ravnanje. V nadaljevanju so analizirani racionalni in neracionalni razlogi, ki nam preprečujejo biti asertivni. Tretji del prinaša razmislek o družbenem pomenu asertivnosti, zadnji, sklepni del, pa je napisan kot praktičen opomnik, ki po korakih vodi do asertivnega vedenja.

o avtorju

Walter Riso je univerzitetni učitelj z doktoratom iz psihologije s specializacijo s področja kognitivne terapije in magisterijem iz bioetike. Njegovo pisanje odlikuje preprost in neposreden jezik, ki je pogosto čustveno in humorno obarvan in zato še toliko bolj prepričljiv. Piše o izzivih, ki ljudem preprečujejo, da bi živeli polnejše in imeli uravnotežene ter zadovoljive čustvene odnose. Četudi se loteva tem, ki lahko vzbujajo nelagodje, to počne naravno in na način, da občutljivo opozarja na težave in ponuja številne rešitve. Njegove knjige milijonom bralcev po vsem svetu ponujajo premislek in orodja za spreminjanje in doseganje višje kakovosti življenja.

Recenzija Bukla

Čeprav je beseda asertivnost v slovenskem prostoru manj znana, jo strokovnjaki pojmujejo kot »vzorec vedenj, ki lahko prepreči konflikte v komunikaciji in pripadajoča negativna čustva. Je sposobnost odkritega izražanja lastnega mnenja, prepričanj, pravic, potreb ali čustev, pri čimer hkrati upoštevamo našega sogovornika.« Walter Risa (1951), psihoterapevt in univerzitet­ni učitelj z doktoratom iz psihologije, nas v pričujočem priročniku preprosto in neposredno nauči, kako se ustrezno postaviti zase in hkrati upoštevati potrebe drugega človeka. V prvem delu knjige avtor asertivnost jasno loči od podredljivosti in agresivnosti, v drugem so predstavljeni racionalni in neracionalni razlogi za neasertivno ravnanje, tretji del pa ponuja razmislek o družbenem pomenu asertivnosti. Sklepno poglavje je napisano kot praktičen vodnik, ki po korakih pripelje do asertivnega vedenja. Ljudje, ki komunicirajo asertivno, so bolj samozavestni, zaradi česar je večja možnost, da jih bodo drugi ne le poslušali, ampak tudi slišali, tega pa si običajno vsi želimo, ali ne?

Beti Hlebec, Bukla 144

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...