Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 25 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Razcvet zavesti

Pogovori o prebujajočem človeku
Viktorija Kos
Razcvet zavesti
19,60 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba samozaložba
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-283-434-0
Spremna beseda Igor Kononenko

Tehnične lastnosti
mehka vezava
22 x 14,5 cm
390 g
229 strani
Tip knjige
duhovnost
Kategorije
osebna rast, duhovnost in ezoterika

O knjigi

Človek je v procesu prebujanja. Vse naše delovanje, ustvarjanje in raziskovanje je izraz vneme po vse večjem zavedanju. Kako si pridobiti pravo védenje in postati svobodno bitje? O tem govori pričujoča knjiga, ki razkriva razvoj človeške zavesti.

Vsebuje navedke modrecev kot so bili Pitagora, Heraklit, Buda, Lao Zi, Sokrat, Jalal al-Din Rumi, Kabir idr., umetnikov, filozofov in kvantnih fizikov ter zgodbe iz zakladnice modrosti.

Vsebina ni le informativna, ampak predvsem samorefleksivna in se nanaša na naše vsakdanje življenje. Besedilo je napisano v dialogu, kar mu daje živost in nas osebno nagovarja. Vzpodbuja nas k razmišljanju, opazovanju sebe in nas bodri, naj storimo kaj, da bi zaživeli kot zavestna bitja, spoznali sebe in dosegli notranje zadovoljstvo

IZ SPREMNE BESEDE, prof. dr. Igor Kononenko:
»Razcvet zavesti je jedrnat in poglobljen pogled v bistvo duhovnega iskanja. Spontano, v pogovoru dveh prijateljev razkriva globoka duhovna znanja, ki so poznana vsem tradicijam, tako Vzhoda kot Zahoda. Zbirka citatov v knjigi, ki si jih prijatelja pripovedujeta, je preprosto čudovita. Branje modrosti bralca prevzame in ga občasno popelje v stanje meditacije, saj modrost lahko zares sprejmeš šele, ko umiriš svoj um in odpreš srce, da jo začutiš z vsem svojim bitjem. Knjiga nas pripelje do bistva življenja in edinega, kar pravzaprav iščemo v življenju, do Ljubezni.«

Recenzija Bukla

Avtorica Viktorija Kos skozi pogovor dveh moških prijateljev, Bogomila in Aleksandra, predela duhovno zgodovino človeštva ter s čutom subtilnosti predstavi raznorodna spoznanja ezoteričnih učiteljev, velikih imen duhovnosti, svetnikov, modrecev, mistikov, filozofov in umetnikov (obeh spolov), tudi slovenskih. Vse prebrano in predihano učenje je sililo na površje in se udejanjilo v prijaznem prvencu, kjer se deset zgoščenih poglavij razcveta v zmernem tempu in nam posreduje nekatere od bistvenih koščkov v mozaiku človeške sreče, izpolnitve in zavedanja. Prav zavest in zavedanje sta torej pot, orodje in tudi smer, ki bodo naše življenje pripeljali do globokih bivanjskih doživetij, do neslutenih možnosti Dobrega, ki ga je nadvse vredno občutiti; če se le naučimo biti dovolj kakovosten mediator med glavo in srcem – med dvema razumoma različnih notranjih logik.

Žiga Valetič, Bukla 116-117

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...