Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Spominski kodeks

Alex Loyd
Spominski kodeks
10,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2020
ISBN 978-961-00-4348-5
Naslov izvirnika The memory code
Podnaslov izvirnika The 10-minute solution for healing your life through memory engineering the memory code: re-engineer your past to recreate your present and your future
Leto izdaje izvirnika 2019
Prevod Samo Kuščer

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
288 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Povej naprej

Založnik o knjigi

Avtor mednarodnih uspešnic Zdravilni kodeks in Princip ljubezni podaja nov pristop k čuječnosti – preoblikovanje spominov, ki nam omogoča, da si že v 10 minutah uredimo življenje.

Vsi smo proizvod svojih preteklih doživetij. Vse, kar se nam zgodi, pa naj je dobro ali slabo, pogojujejo naši spomini – natančneje to, kako si tolmačimo te spomine. Kaj pa, če bi se lahko vrnili in si na novo nabrali naukov iz preteklosti? Kaj, ko bi lahko pregrado spremenili v odskočno desko? Kaj, ko bi si lahko s spremembo spominov spremenili tudi vedenje?
Morda se sliši preveč futuristično, da bi bilo resnično, a je vendarle resnično in mogoče. Ni treba, da nam preteklost diktira prihodnost. Hujšanje, ozdravitev od odvisnosti, izboljšanje medsebojnih odnosov, izboljšanje kariere – vse to lahko dosežemo, če si spremenimo spomine. Dr. Alexander Loyd, avtor več uspešnic, nam s svojo novo knjigo Spominski kodeks razkriva pristope, ki jih razvija že več kot 16 let.
Ko doživimo kaj negativnega, razvijemo mehanizme, s katerimi se temu v prihodnosti izognemo. To nas lahko privede do pretiravanja pri hrani, jemanja mamil ali neprimernega življenja. Ko si negativne spomine preoblikujemo v pozitivne, lahko vedenje spremenimo pri vzrokih težav. S takšnim preoblikovanjem spominov možgane naučimo, da si na novo predstavljajo in tolmačijo spomine, ki prožijo negativne asociacije, obdelajo pa tudi mehanizme izogibanja in obvladovanja, ki smo jih razvili. Naučimo se drugače obravnavati notranje podobe, tako da ne povzročajo strahu, tesnobe ali drugih negativnih čustev, temveč ljubezen, mir in produktivne asociacije.

Recenzija Bukla

Zdravljenje življenja z oblikovanjem spominov je podnaslov knjige, ki opisuje nove pristope in jih avtor razvija že šestnajst let. S knjigama Zdravilni kodeks (Učila, 2014) in Princip ljubezni (Učila, 2015) je dr. Alex Loyd postal prepoznaven in zelo uspešen avtor tudi na naših tleh. V Spominskem kodeksu se najbolj osredotoča na človekova pretekla doživetja, ki oblikujejo njegovo sedanjost in prihodnost. Prvi del razkriva veliko spominsko okvaro, drugi govori o oblikovanju spomina. Avtor vodi bralca po labirintih spomina daleč v preteklost, saj ugotavlja, da se določeni, predvsem travmatični spomini prenašajo iz generacije v generacijo. Spominov iz daljne preteklosti ni moč spremeniti, lahko pa jih prevrednotimo in jim odvzamemo travmo, ki vpliva na naše vedenje. Avtor je doktor znanosti, zato njegovim navodilom za »odklepanje in preoblikovanje spominov« lahko zaupamo in poskusimo tudi sami. Preveč futuristično, da bi bilo resnično? Prepričajte se sami, prevod je izvrsten.

Sonja Juvan, Bukla 152

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...