Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Toksična čustva

Bernardo Stamateas
Toksična čustva Novo
29,99 € 29,99 € Prihrani 0,00 €
Rok dobave 2-10 delovnih dni, na zalogi pri dobavitelju

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2024
ISBN 978-961-01-7628-2
Naslov izvirnika Emociones tóxicas
Leto izdaje izvirnika 2009
Prevod Tina Stanek

Tehnične lastnosti
poltrda vezava
20,5 x 14,5 cm
250 g
246 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Povej naprej

Založnik o knjigi

Avtor uspešnice Toksični ljudje, ki je tudi pri nas kraljevala na lestvicah najbolje prodajanih knjig in bila večkrat ponatisnje­na, v knjigi Toksična čustva piše o čustvih, ki nas »zastrupljajo«.

Naučimo se uravnavati čustva

Tesnoba, kronično nezadovoljstvo, toksična navezanost, jeza, zavist, strah, sram, depresija, frustracija, žalovanje, krivda, za­vrnitev, ljubosumje ipd. nam onemogočajo, da bi zaživeli svo­bodno, v skladu s svojim pristnim jazom, in občutili notranji mir. Čustva so sicer nepogrešljiv del našega življenja, a pazimo, ne prevzamejo nadzora nad našimi dejanji.

Z znanjem nad toksična čustva

Priznani argentinski terapevt nam na poljuden, praktičen način svetuje, kako lahko prepoznamo, kaj čutimo, in uravna­vamo čustva, ki nam škodujejo, saj je to edina pot do zdravja in dušnega miru. V 15 poglavjih se loti glavnih občutkov, ki lahko prerastejo v toksične razsežnosti in nam življenje vrtijo v smeri, ki je izven naše kontrole.

»Čustvena zrelost pomeni, da znamo vplivati na to, kako se bomo počutili.«

Recenzija Bukla

Argentinski psiholog, avtor odmevne uspešnice Toksični ljudje, ki je bila leta 2021 prevedena v slovenščino, se v svojih delih ukvarja z različnimi psihološkimi težavami. Sem spadajo tudi toksična čustva, ki jim je avtor leta 2009 posvetil knjigo, ta pa je morda danes še aktualnejša. V njej izhaja iz podmene, da so negativna čustva pri človeku naravno prisotna kot odziv na negativne izkušnje, recimo, da smo jezni, če nas ogoljufajo, da smo potrti ob izgubi itn. To je normalno, drugo pa je, če tem čustvom pustimo, da nas nadvladajo, saj zrelost pomeni ravno to, da znamo vplivati na to, kako se bomo počutili. Če tega ne zmoremo, se ta negativna čustva stopnjujejo v svojo toksično različico. Stamateas tako v knjigi sistematično obdela vzroke in simptome za toksično duševno stisko, toksično nezadovoljstvo, toksično navezanost, jezo, zavist, strah, sram, depresijo, frustracijo, žalovanje, jokavost, krivdo, zavrnitev in ljubosumje ter ponudi tehnike za njihovo preseganje, s tem pa ustvari uporaben in še kako aktualen priročnik. 

Samo Rugelj, Bukla 180-181

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...