Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Učitelj in čarovnice

Alejandro Jodorowsky
Učitelj in čarovnice

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Povej naprej

Založba Eno
Leto izdaje 2013
Naslov izvirnika El Maestro y las Magas
Leto izdaje izvirnika 2005
Prevod Edita Fidler
Urejanje Vera Čertalič

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23 x 15 cm
320 g
263 strani
Tip knjige
spomini, pričevanja in pisma
Kategorije
osebna rast, duhovnost in ezoterika
biografije in spomini

Založnik o knjigi

Spomini Alejandra Jodorowskwega na zenovska doživetja z japonskim učiteljem Takato in s skupino modrih žensk – čarovnic −, ki so pomembno vplivale na njegovo duhovno rast.

Duhovno potovanje Alejandra Jodorowskega, opisano v knjigi Učitelj in čarovnice, se začne pri japonskem učitelju zena Eju Takati, ki ga najprej napoti k Leonori Carrington, nadrealistični slikarki in ljubici Maxa Ernsta. Sledijo ji doña Magdalena, ki ga uči duhovne masaže, »tigrica« Irma Serrano mehiška filmska igralka, pevka, producentka in pozneje političarka, ter Reyna D\'Assia, hčerka znamenitega duhovnega učitelja G. I. Gurdjieffa.
Bilo je, kakor da mi Ejo govori: «Ne ostani na površini. Onstran Budovih besed, pod najglobljim dnom in nad najvišjim vrhom, prebiva véliko sočutje. Prisluhni, kaj ti govori kozmična zavest, feniks, ki se dviga iz gorečega razuma: \'Življenje je čista sreča. Rojstvo, bolezen, starost in smrt so štiri tako čudovita darila, kot je čudovit krog letnih časov.\'«
Ne razmišljaj narobe, Alejandro. Izpraznjen um ne pomeni praznega srca. Popolnost se skriva v izpraznjenem umu in polnem srcu ... Lahko se osvobodiš zamisli, ne pa čustev. Izprazniti moraš glavo, v srcu pa moraš zbirati in izbirati, dokler ne dosežeš vzvišenega stanja, ki mu praviš sreča.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...