Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Umetnost odf*kavanja

Kako prenehate zapravljati čas, ki ga nimate, za ljudi, ki jih ne marate, in početje, ki vas ne veseli
Sarah Knight
Umetnost odf*kavanja

Zaradi različnih vzrokov knjige ni možno kupiti. Za več informacij nas kontaktirajte.

Povej naprej

Založba Primus
Zbirka SamoSvoji
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-7033-24-3
Naslov izvirnika The life-changing magic of not giving a fuck
Leto izdaje izvirnika 2015
Prevod Jedrt Lapuh Maležič
Urejanje Barbara Lipovšek

Tehnične lastnosti
mehka vezava
18,5 x 12,5 cm
240 g
224 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Založnik o knjigi

Umetnost odf*kavanja je namenjena vsem nam, ki preveč delamo, se premalo igramo in nikoli nimamo dovolj časa, da bi ga namenili ljudem in stvarem, ki nas zares osrečujejo.

Knjiga nas uči, kako odfukati vse živo, in nam korak za korakom opisuje, kako se osvoboditi okovov in zaživeti bolj zdravo, srečnejše, ne da bi nas nenehno kaj žrlo.

O AVTORICI:
Sarah Knight, urednica, pisateljice in ženska, ki je z odliko diplomirala na Univerzi v Harvardu, živi v Brooklynu (kadar je v New Yorku toplo) in Dominikanski republiki (kadar ni) s svojim možem in njunim nagajivim mačkom Dougom. Leta 2015 je dala odpoved v korpora- ciji in se samozaposlila. Ta poteza ji je omogočila odfu- kati zimo, sestanke in konferenčne klice, da je lahko več svojih neodfukov namenila soncu in pitju mojita. Več o njej lahko izveste na sarahknightbooks.com.

Recenzija Bukla

Dobra prijateljica mi je že pred leti, še preden so bile napisane knjige o tem, kako se človek ne sme pustiti, da ga, kdor koli, ki ima nekaj časa, vplete v svoje mreže, razkrila, da ima vsak človek v osnovi lahko dve življenjski poziciji: »bogi jaz« (poor me), s katero nekdo s popisovanjem lastnih težav pritiska na soljudi okoli sebe, da se ukvarjajo z njim, ali pa »od*ebite« (f**k off), s katero zamahne z roko in odpihne zunanji svet. Urednica in pisateljica Sarah Knight se je odločila, da bo iz koncepta »odf*kavanja« naredila novo mantro, pri čemer ji gredo sodobni trendi, ki terjajo vsesploš no pozornost in prisotnost, bodisi v poklicnem bodisi zasebnem živ ljenju, kar se da na roko. Njena življenjska filozofija, začeta v knjigi Umetnost odf*kavanja, ki je že dobila še dve nadaljevan ji, namreč predpostavlja odkrito in odločno skrb za lastne potrebe, lasten čas in lastne interese in si jemlje pravico, da vse skupaj, tudi za ceno užal jenosti ali pa prekinitve določenih toksičnih odnosov uveljavi kjer koli in kadar koli. Knjiga, ki uči, da lahko za svoje živ ljenje včasih poskrbiš le tako, da položiš lastno roko nanj, pri tem pa se ukvarjaš predvsem s tistim, kar lahko spremeniš, in dobesedno odf*kaš vse tisto, nad čimer nimaš nobenega vpliva.

Samo Rugelj, Bukla 142

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...