Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Vabi sabi

Japonska modrost za popolnoma nepopolno življenje
Beth Kempton
Vabi sabi
16,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Učila International
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-00-4302-7
Naslov izvirnika Wabi sabi
Podnaslov izvirnika Japanese Wisdom for a Perfectly Imperfect Life
Leto izdaje izvirnika 2018
Prevod Petra Anžlovar
Urejanje Branka Fišer

Tehnične lastnosti
trda vezava
19,5 x 13 cm
310 g
264 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Povej naprej

Založnik o knjigi

Najboljši vodič, ki vas bo naučil, kako uporabljati japonsko načelo vabi sabija, da preoblikujete vsa področja svojega življenja in najdete srečo prav tam, kjer ste.

Siti utrudljivih izzivov hitrega, potrošniškega življenja se milijoni ljudi po vsem svetu obračajo k brezčasnim kulturnim tradicijam, da bi našli bistvo. V tem priročniku, ki spodbuja spremembe, vam Beth Kempton predstavi vabi sabi, očarljivo načelo iz japonske kulture in filozofije, ki ponuja popolnoma nov pogled na svet.
Vabi sabi ima korenine v zenu in poti čaja, zato uči, kako videti lepoto v nepopolnosti, kako ceniti preprostost in sprejeti prehodno naravo vseh stvari. Navdihnil vas bo, da poenostavite vse in se osredinite na resnično pomembno. S preprosto, toda globoko modrostjo vam bo pomagal, da upočasnite, se znova povežete z naravo in ste prizanesljivejši do sebe.
Od spoštovanja ritma letnih časov do ustvarjanja gostoljubnega doma, od preoblikovanja neuspehov do elegantnega staranja, vabi sabi nam kaže, kako poiskati več sreče in navdiha v svojem popolnoma nepopolnem življenju.

o avtorici

Beth Kempton je diplomirala iz japonščine ter dolga leta živela in delala na Japonskem, zato poglobljeno razume kulturne in lingvistične odtenke te države. Je ustanoviteljica podjetja Do What You Love, kjer vodi spletne tečaje ter delavnice, njen spletni dnevnik pa so pred kratkim razglasili za najboljši spletni dnevnik o sreči na našem planetu.

Recenzija Bukla

Vabi sabi je očarljivo načelo iz japonske kulture in filozofije, bistvena sestavina estetskega čuta Japoncev in njihove blage narave. V resnici je njegov pomen nedoločljiv, nanaša pa se tako na prepoznavanje preprostega, počasnega in naravnega življenja kot sprejemanje nestalnosti, nepopolnosti in nedokončanosti narave. Beseda vabi pomeni obvladan okus, izvirno je bila po glagolu vabiru jezikovno povezana z revščino in sorodna besedi vabišii, ki pomeni ubog in osamljen. Beseda sabi pa označuje patino ali starinski videz in elegantno preprostost, isto pismenko pa lahko prevedemo tudi kot umirjenost. Če to dvoje združimo, ugotovimo, da nas vabi sabi uči biti zadovoljni z manj, in sicer tako, da se nam zdi več: »Manj stvari, več duše. Manj naglice, več umirjenosti. Manj zmešnjave, več miru. Manj množičnega potrošništva, več edinstvene ustvarjalnosti. Manj obsojanja, več odpuščanja. Manj hvalisanja, več resnice. Manj odpora, več prožnosti. Manj nadzora, več prepuščanja. Manj glave, več srca.« Skrivnost vabi sabija je torej v tem, da na svet ne gledamo logično, temveč se s čutečim srcem prepuščamo lepotam življenja, se znebimo vsega nepotrebnega in odkrijemo, kaj se skriva v naši duši.

Renate Rugelj, Bukla 152

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...