Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Vrnitev v življenje

Nenavadni primeri otrok, ki se spominjajo svojih preteklih življenj
Jim B. Tucker
Vrnitev v življenje

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Hiša knjig, založba KMŠ
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-6982-22-1
Naslov izvirnika Return to life
Prevod Boštjan Kmetec

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 13,5 cm
340 g
276 strani
Tip knjige
duhovnost
Kategorije
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Povej naprej

O knjigi

Dr. Jim Tucker že dobro desetletje proučuje nenavadne primere otrok, ki pravijo, da se spominjajo prejšnjih življenj. Knjiga Vrnitev v življenje je prvoosebna pripoved o njegovih izkušnjah s številnimi neobičajnimi otroki in se osredotoča predvsem na ameriške primere, pri čemer predstavi zgodbo vsake od družin in opiše Tuckerjevo raziskovanje.

Njegov cilj je ugotoviti, kaj se je zgodilo – kaj je otrok izjavil, kakšen je bil odziv staršev, ali se otrokove izjave ujemajo z življenjem določenega pokojnika in ali bi bilo mogoče do tovrstnih informacij priti na običajen način. Tucker je odkril primere, ki podajajo prepričljive dokaze o tem, da nekateri otroci resnično premorejo spomine na prejšnja življenja.
Bralci bodo spoznali dečka, ki opisuje prejšnje življenje na majhnem otoku. Ko ga Tucker odpelje na otok, tam odkrije podrobnosti, ki se srhljivo ujemajo z dečkovimi izjavami. Neki drugi deček pokaže na fotografijo iz 30. let 20. stoletja in izjavi, da je bil včasih eden od moških na njej. Po napornem delu identifikacije tega moškega se izkaže, da se številni dečkovi spomini ujemajo s podrobnostmi iz njegovega življenja. Tretji deček pa kmalu po svojem drugem rojstnem dnevu začne pripovedovati o spominih, da je bil med drugo svetovno vojno pilot, ki jim ga uspe identificirati.

Recenzija Bukla

Voltaire je zapisal: »Roditi se dvakrat ni nič bolj presenetljivo kot roditi se enkrat; vse v naravi je vstajenje od mrtvih.« Tej misli sledi rdeča nit knjige. Od opisa prvega primera, dečka Patricka, za katerega je bila mati prepričana, da je sam svoj pokojni polbrat, do primera z neskladnimi datumi, pri katerem je po tragični smrti stričeva duša prešla v štiri mesece starega nečaka. Prvoosebna pripoved opiše različne primere otrok, ki jih je avtor sprva raziskoval s svojim mentorjem in kolegom, dr. Ianom Stevensonom, zdaj pa jih že dobro desetletje preučuje sam. Tucker je med svojim raziskovanjem našel številne dokaze o tem, da nekateri otroci resnično premorejo spomine na prejšnja življenja, in tako knjiga vsekakor ponuja svež pogled na vprašanje življenja po smrti.

Vanja Jazbec, Bukla 118-119

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...