Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Vse je v k*rcu

knjiga o upanju
Mark Manson
Vse je v k*rcu
12,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-00-4290-7
Naslov izvirnika Everything is f*cked
Podnaslov izvirnika A Book About Hope
Leto izdaje izvirnika 2019
Prevod Jernej Zoran
Urejanje Branka Fišer

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
310 g
342 strani
Tip knjige
duhovnost
Kategorije
osebna rast, duhovnost in ezoterika
psihologija in psihiatrija

Povej naprej

Založnik o knjigi

Kako se znebiti težav, povezanih z upanjem.

Druga knjiga avtorja svetovne motivacijske uspešnice Dol mi visi.

Živimo v zanimivem času. Gmotno nam ni še nikoli šlo tako dobro – smo svobodnejši, bolj zdravi in premožnejši kot kdor koli v zgodovini človeštva. Vseeno se nam zdi, da je vse nepopravljivo in obupno v k*rcu – planet se segreva, oblast ni učinkovita, gospodarstva se sesuvajo in vsi so nenehno užaljeni na twitterju. V tem trenutku v zgodovini, ko imamo dostop do tehnologije, izobrazbe in komunikacije, o kakršnih naši predniki niso mogli niti sanjati, številne med nami preplavlja občutek brezupa.

Kaj se dogaja? Če lahko kdor koli poimenuje našo trenutno bolezen in jo pomaga odpraviti, je to Mark Manson. V svoji prvi knjigi Dol mi visi je čudovito opisal nenehno navzočo neizrazito tesnobo, ki preveva sodobno življenje. Pokazal nam je, da se zaradi tehnologije prehitro obremenjujemo z napačnimi stvarmi, družba nas prepričuje, da nam svet nekaj dolguje, čeprav ni tako – najhujše pa je, da smo zaradi svoje sodobne in nore potrebe po tem, da naj bi vedno iskali srečo, nesrečni.

V knjigi Vse je v k*rcu Manson pozornost preusmeri z neizogibnih pomanjkljivosti vsakega posameznika na neskončne katastrofe, ki se dogajajo v svetu okoli nas. Črpa iz številnih psiholoških raziskav pa tudi iz neskončne modrosti filozofov in mislecev iz zgodovine človeštva, kot so Platon, Nietzsche in Tom Waits. Preuči naš odnos do denarja, sveta zabave in spleta ter spregovori o tem, da nas lahko preveč dobrega v psihološkem pogledu ugonobi. Odkrito nasprotuje našim opredelitvam vere, sreče, svobode – in celo samega upanja.

S svojo značilno mešanico razgledanosti in humorja nas Mark Manson izzove, naj bomo bolj iskreni do sebe in povezani s svetom na načine, o katerih doslej verjetno še nismo razmišljali.

Recenzija Bukla

Vse je v k*urcu je knjiga, ki jo vidite v rokah mladega receptorja, ko pridete v hotel (to ni šala, res se mi je zgodilo nazadnje v Londonu), in ko ga vprašate, kakšna je, vam začne navdušeno pripovedovati. Mark Manson (1984) je eden tistih motivatorjev in predavateljev, ki se požvižga na klasične priročnike na samopomoč, saj skuša s svojim pisanjem doseči, da bi njegovi bralci na svet pogledali na bolj realističen in realen način. Zaslovel je s knjigo Dol mi visi iz leta 2016, v svoji drugi knjigi pa spet spretno kombinira izsledke iz dejanskega stanja družbe (denimo Steven Pinker in Hans Rosling) ter naše predstave o tem, da je vse bolj ali manj zavoženo. Iz tega izpeljuje svojo resnico, ki bi lahko bila tudi vaša, ta pa je na kratko ta, da naše stanje in s tem naše življenje nikoli ne bo ravno idealno, da bo eno (takšno ali drugačno) bolečino hitro zamenjala druga, da nikomur ni v interesu (še posebej pa ne večini oblasti), da bi državljanom omogočila lagodno in prijetno življenje (saj bi se s tem zmanjšala možnost za njihov posel, posel vodenja), in da je najbolje, da se sprijaznimo s tem in živimo čim bolj udobno znotraj vseh teh neudobnosti, torej nehamo bežati pred vsem skupaj (ter to tudi ves čas kritizirati) ter stanje in življenje, ki ga živimo, pač preprosto sprejmemo takšno, kot je. Ni rešitev, so samo začasni ukrepi in samo postopne izboljšave, so samo malce manj neprijetne oblike z*ebanosti od drugih!

Samo Rugelj, Bukla 152

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...