Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Vso srečo! Mali učbenik preživetja

Takojšnja pomoč ob črnogledosti, negotovosti, smoli in spodrsljajih
Claudia Croos-Müller
Vso srečo! Mali učbenik preživetja

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Povej naprej

Založba Celjska Mohorjeva družba, Celjska Mohorjeva družba
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-278-319-8
Naslov izvirnika Viel Glück
Leto izdaje izvirnika 2013
Ilustracije Kai Pannen
Prevod Alenka Novak
Urejanje Tadeja Petrovčič Jerina

Tehnične lastnosti
trda vezava
16 x 17,5 cm
220 g
41 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
osebna rast, duhovnost in ezoterika
družina, vzgoja in izobraževanje

Založnik o knjigi

Za srečo se je treba odločiti!
V življenju ne more vsak dan sijati sonce – kljub temu in prav zato pa lahko vsak dan vsaj malo vadimo srečo in optimizem. Knjižica nemške nevrologinje in psihoterapevtke prinaša nov nabor nadvse preprostih telesnih vaj, s katerim si lahko izboljšamo počutje.
V knjižici Glavo gor! – prvi iz niza malih učbenikov preživetja, smo vaje zoper stres in slabo voljo delali v družbi dobrodušnega ovna Oskarja. V knjižici Le pogum! se mu je pri vajah za pomoč zoper strah, paniko in razbijanje srca pridružila ovca Ema. Tokrat pa se v bran proti črnogledosti, negotovosti, smoli in raznim spodrsljajem vadi okrepljena postava: Emi in Oskarju prihaja na pomoč Vili, črna ovca. Vajen je razmišljati pozitivno in nikoli ne izgubi zaupanja vase. Nerganja in tarnanja ne pozna. Prav nič črnogled ni, ampak je srečen oven! Pri tem mu pomagajo povsem preproste stvari, kot so dvignjen pogled, miselne igre, žvižganje, ples, poskakovanje, zbiranje lepih spominov …
Zakaj? Zato, ker se prek telesa v možgane nenehno prenašajo informacije – ne glede na to, ali so dobre ali slabe. Možgani predelajo te informacije v misli, dejanja in čustva. Z novimi, pozitivnimi telesnimi držami in telesnimi dejavnostmi telo sporoča možganom nove, pozitivne informacije. Možgani tako razvijejo pozitivne misli in občutke. Te misli spremenijo naše stare, negativne poglede na življenje. Novi pogledi na življenje pozitivno spremenijo naša dejanja. Optimistično in mirno delovanje pa je kot ogromen magnet, ki privlači srečo.
Priročna knjižica malega formata je primerna za vse starosti, uporabna tako za posameznike kot tudi za skupine – od šol do domov za ostarele. Z njo lahko osrečite sebe in druge. Svet namreč potrebuje srečne ljudi!

Claudia Croos-Müller (1951), dr. med., je specialistka za nevrologijo, živčne bolezni in psihoterapijo. Dela na kliniki v Rosenheimu in v zasebni ordinaciji. Je tudi certificirana terapevtka (z evropskim certifikatom EMDR) in terapevtka za zdravljenje travmatskih motenj. Na podlagi več kot 30-letnih terapevtskih izkušenj je razvila metodo »Body2Brain«, preprost, vsakodnevno uporaben način, kako prek telesa skrbimo za dobro čustveno počutje.

Kai Pannen (1961) je študiral slikarstvo in film v Kölnu, od leta 1990 pa dela kot ilustrator in ustvarjalec risank. Knjižne ilustracije predstavljajo težišče njegovega delovanja. Med drugim je ilustriral knjige Kako naj se (ne) prepiramo, Glavo gor! in Le pogum!. Kai Pannen živi in dela v Hamburgu.

Recenzija Bukla

(Skupen opis za knjig Le pogum! in Vso srečo!)

Na prvi pogled bi pomislili, da gre za še dve darilni knjižici z lepimi mislimi, ki se ju podari tistim, ki jih imamo radi, in postavi v omaro ter nanju pozabi do takrat, ko se tam spet briše prah. Toda ta drobna »Mala učbenika preživetja« – tako kot njuna predhodnica Glavo gor! – skrivata prav konkretne vaje, ki po metodi Body2Brain pomagajo pri spopadanju s strahom in paniko ter pri črnogledosti in negotovosti. Knjižici naj tako ne bosta le za okras in namesto koša poljubčkov, pač pa ju odprimo, se naučimo otročje preprostih vaj in VADIMO vsakič, ko nas začne stiskati pri srcu ali nas napade malodušje.

Klara Jarc, Bukla 136

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...