Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Zagon

Presenetljiva resnica o tistem, kar nas dejansko motivira
Daniel H. Pink
Zagon
19,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Videotop
Leto izdaje 2011
ISBN 978-961-93029-4-1
Naslov izvirnika Drive
Leto izdaje izvirnika 2009
Prevod Tadeja Habicht

Tehnične lastnosti
trda vezava
21 x 15 cm
360 g
244 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Povej naprej

Založnik o knjigi

Vzgajali so nas tako, da mislimo, da sebe in druge najlažje motiviramo z zunanjimi nagradami, kot sta denar ali slava, ali z grožnjo o kaznovanju – s pristopom korenčka in palice. Daniel H. Pink v svoji novi knjigi preobrazbe pravi, da je to napaka. Visoka storilnost in zadovoljstvo sta neločljivo povezana z notranjo motivacijo; z željo, da sledimo lastnim interesom, in z razumevanjem koristi, ki nas pri tem čakajo. V knjigi Zagon Pink te presenetljive uvide podkrepi z naravoslovnimi dejstvi: opiše uporabo teh spoznanj za posameznike ali korporacije, predstavi podrobnosti o tem, kako jih lahko osvojimo, in s stvarnimi primeri ponazori delovanje notranje motivacije v službi, doma in v nas samih. "Odlično branje za vse na vodstvenih delovnih mestih."

Recenzija Bukla

Ameriški motivator je v priročniku pod drobnogled vzel sistem »korenčka in palice«, torej sistem nagrad in kaznovanja kot motivacijskega orodja. Knjigo je razdelil na tri dele. V prvem je prikazal pomanjkljivosti takšnega sistema in predstavil nov tip vedenja, ki za osnovno gonilo uporablja človekovo notranjo potrebo po usmerjanju življenja, ne pa zunanjih motivatorjev. V drugem delu s praktičnimi primeri pokaže, kako se lahko nov tip vedenja uporablja v poslovnem svetu, v tretjem pa dodaja vaje, s katerimi lahko uporabniki razvijejo takšen tip vedenja, ki da življenju nov elan.

Jure Preglau

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...