Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Zakaj je vredno živeti

Matt Haig
Zakaj je vredno živeti
10,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-00-3611-1
Naslov izvirnika Reasons to stay alive
Leto izdaje izvirnika 2015
Prevod Samo Kuščer
Urejanje Petra Brezinščak

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
200 g
219 strani
Tip knjige
duhovnost
Kategorije
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Povej naprej

O knjigi

Kaj pomeni, da se počutiš resnično živega?
Matt Haig je pri štiriindvajsetih zbolel za depresijo. Zakaj je vredno živeti je Mattova odkrita izpoved, kako je prebrodil krizo, premagal najpogostejšo duševno bolezen, ki ga je skoraj pokončala, in se naučil spet živeti. Z občutkom in iz lastnih izkušenj nam sporoča, kako kar najbolje izkoristiti svoj čas na zemlji in zakaj je vredno živeti.
Knjigo sem napisal, ker najbolj obrabljeni klišeji vendarle veljajo. Čas dejansko celi rane. Na koncu predora je vendarle luč, čeprav je ne vidimo. Besede pa resnično lahko osvobajajo.

»Drobna mojstrovina, ki bo morda komu rešila življenje« Joanna Lumley

Recenzija Bukla

»Depresijo je težko pojasniti ljudem, ki niso nikoli trpeli za njo. To je približno tako, kot bi želeli Zemljo opisati bitju na drugem planetu. Ničesar ni, na kar bi se lahko oprl. Uporabiti moraš prispodobe. Ujet si v predoru. Na dnu morja si. Goriš.« Matt Haig stanje depresijo opisuje skozi vsakdan. Opazuje sebe, druge, komentira knjige, ki jih je vmes bral na to temo ali pa romane, ki mu v določenem stanju pomagajo. Da se še bolje sooči ali za trenutek pozabi. Gleda filme, posreduje spletne (Facebook in predvsem Twitter) izjave. Dela spiske stvari, zaradi katerih mu je slabše, opiše tudi tiste, ki mu pomagajo. Sestavi spisek slavnih, ki so bili depresivni. Opisuje znake tesnobe, panike. Natančno, po najbolj prepoznavnih znakih. Poskuša razmeti tiste, ki ga ne razumejo; tudi tokrat s konkretnim spiskom. Nadvse dejavno, vsem razumljivo, tudi duhovito, predvsem pa natančno opiše vsako stanje, spremembe (na bolje ali ne). Skupaj z njim se potopimo globoko, plavamo po dnu, slalomiramo iz stanja v stanje. Do svetlobe. Nadvse praktična mojstrovina.

Jedrt Jež Furlan, Bukla 138-139

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...