Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Žensko srce

Vodnik k telesnemu in čustvenemu zdravju srca
Suzanne Steinbaum
Žensko srce

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Eno
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-6943-36-9
Naslov izvirnika Heart Book
Podnaslov izvirnika Every Woman’s Guide to a Heart-Healthy Life
Leto izdaje izvirnika 2012
Prevod Vera Čertalič

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23 x 15 cm
410 g
313 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
naravoslovje > medicina
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Povej naprej

Založnik o knjigi

Knjiga Žensko srce vsebuje holistični program, ki ženskam pomaga, da informirano in pravočasno poskrbijo za zdravje srca, kajti srčne bolezni, ki so tradicionalno veljale za težavo moških, se vse bolj pojavljajo tudi pri ženskah. Vse več mladih žensk doživlja palpitacije, panične napade, bolečine v prsih, utrujenost in tesnobo. Vsi ti simptomi, značilni za sodoben življenjski slog, so lahko znaki srčnega obolenja, ki se bo morda pojavilo šele čez leta, zato jih je še kako nujno pravočasno prepoznati. Dr. Steinbaumova svetuje ženskam, kako naj se prehranjujejo in koliko naj se gibljejo, katere preiskave so potrebne in kako naj uspešno obvladujejo stres, medtem ko lovijo ravnovesje med obilico obveznosti, lastne potrebe pa postavljajo v ozadje. Tak življenjski slog je velikanski izziv za žensko srce in dodatni dejavnik tveganja za pojav srčnih obolenj. Poleg mirnega spanja, zadovoljujočih medosebnih odnosov in hormonskega ravnovesja, poudarja dr. Steinbaumova, so za zdravo žensko srce pomembni tudi čustvena izpolnjenost, občutek zadovoljstva in občutek lastne vrednosti.

Dr. Suzanne Steinbaum je ugledna ameriška kardiologinja in doktorica osteopatije, direktorica ženskega kardiološkega oddelka na Srčno-žilnem inštitutu v newyorški bolnišnici Lenox Hill, ambasadorka društva Rdeče za ženske pri Ameriškem združenju za srce, članica newyorškega upravnega odbora Ameriškega združenja za srce in iskana predavateljica o ženskah in srčnih obolenjih, koronarni arterijski bolezni ter naravnih in alternativnih načinih zdravljenja srčnih obolenj s spreminjanjem življenjskega sloga. Povezuje celostni pristop, značilen za osteopatijo, in uradno medicino. Osredotoča se na zdravljenje srčnih obolenj z izobraževanjem, zgodnjim odkrivanjem ter preventivo in tako presega tradicionalno zdravljenje ženskega srca.

Recenzija Bukla

Avtorica pričujoče knjige je ugledna kardiologinja, ki se s preventivnimi ukrepi osredotoča predvsem na preprečevanje bolezni srca, je pa tudi doktorica osteopatije in zelo zavzeta podpornica celostnega pristopa. Zaveda se, da sta hiter življenjski slog in usklajevanje družine in kariere ženskam naložila veliko breme tudi za srce, zato v svoji pripovedi svetuje več gibanja, zdravo prehrano in obvladovanje stresa. Že zelo na začetku svoje poti je našla povezave med preobremenjenim življenjskim slogom žensk in boleznimi srca, v nadaljevanju kariere pa je samo še izpopolnjevala svoje zamisli, ki so lepo strnjene v tej knjigi. Če ste mlada ali odrasla ženska, lahko njeni nasveti spremenijo vašo usodo in vam pomagajo, da boste zdravi in polni življenjske moči vse do pozne starosti.

Renate Rugelj, Bukla 109

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...