Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Živi in pusti živeti

Vlasta Nussdorfer
Živi in pusti živeti
19,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Miš
Leto izdaje 2012
ISBN 978-961-272-106-0
Urejanje Irena Miš Svoljšak

Tehnične lastnosti
trda vezava
21,5 x 15 cm
440 g
237 strani
Tip knjige
intervjuji in kolumne
Kategorije
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Povej naprej

Založnik o knjigi

Knjiga triintridesetih kolumen ob devetem letu delovanja Belega obroča ni le hvalnica življenju, čeprav je na svoj način tudi to. Ne sporoča carpe diem, ne naroča uživanja kar tako, ničevo z bleščečim potrošništvom, zabavo in brezdeljem, pač pa razčlenjuje kako živimo tukaj in zdaj in išče poti kaj lahko storimo, da se naše življenje obrne na bolje ne samo za nas, tudi za druge. Vsako poglavje kaže drugo plat našega bivanja. Nariše nam njegove temne strani, včasih celo do brezupa črne - hkrati pa pokaže kako bi lahko, če bi mislili drug na drugega, če bi se tisti, ki imajo niti v rokah ne odločali s figo v žepu, če bi v širši skupnosti in v naših družinah pustili živeti drug drugemu, če bi si vsi prizadevali širiti če že ne dobrote pa vsaj pozitivno energijo, če ... kako bi lahko, če bi vse to, zagotovo imeli svetlejše dneve tudi tisti manj srečni, vsi pa sončnejšo prihodnost.

1 EUR od vsakega prodanega izvoda namenjamo Belemu obroču Slovenije.

Recenzija Bukla

e delo sploh še vrednota, je prepoved telesnega kaznovanja otrok prava rešitev, kako zaščititi nemočne in še veliko drugega se v triintridesetih kolumnah, zbranih v knjigi Živi in pusti živeti, sprašuje nekdanja vrhovna tožilka, pravkar izvoljena varuhinja človekovih pravic in ustanoviteljica dobrodelnega društva Beli obroč Slovenije. Prav deveta obletnica društva je avtorico spodbudila, da je zbrala triintrideset besedil – v minulih letih so izhajala na spletnem portalu IUS-INFO – in jih izdala v knjižni obliki. Z globoko rahločutnostjo na eni strani in treznostjo na drugi Nussdorferjeva osvetljuje pereče probleme sodobne družbe, razkriva temne plati naše družbe in si hkrati prizadeva za šiirjenje pozitivne energije. Bralca poziva, naj o njih razmišlja, v želji, da bi ga spodbudila k spreminjanju sveta na bolje. A ne ostane le pri besedah: z vsakim prodanim izvodom knjige Živi in pusti živeti kupec prispeva en evro Belemu obroču Slovenije.

Ajda Janovsky, Bukla 86-87

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...