Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Čudovita princesa

Knjiga za deklice ob vstopu v puberteto
Maja Vovk
Čudovita princesa
15,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Zavod Iskreni, zavod za kulturo življenja
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-94646-1-8
Ilustracije Evgenija Jarc
Urejanje Leon Jagodic

Tehnične lastnosti
mehka vezava
22 x 16 cm
160 g
63 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
otroško in mladinsko

Založnik o knjigi

V knjigi Čudovita princesa so zbrane vse informacije, ki jih deklice potrebujejo pri soočanju s spremembami, ki jih čakajo v puberteti. Od spremembe postave, telesnega vonja, rastočih prsi, mozoljev, menstruacije do novih občutkov, skrbi zase in še marsikaj drugega. Napisana je v preprostem jeziku in opremljena s čudovitimi ilustracijami Evgenije Jarc.

Knjiga je namenjena deklicam 8. in 12. letom. V njej bo deklica našla odgovore na vsa vprašanja, ki se ji v tem starostnem obdobju zastavljajo. Ne glede na to, ali gre za vprašanja telesnega ali čustvenega razvoja, ali pa za povsem praktične nasvete, so odgovori zapisani tako, da bo izvedela vse, kar mora vedeti, in to na način, ki jo bo spodbujal, da bo svoje odraščanje sprejemala z veseljem in hvaležnostjo.

o avtorici

Maja Vovk je žena in mama štirih otrok, od tega dveh deklet. Po izobrazbi je magistra farmacije in svetovalka za plodnost in naravno načrtovanje družine pri Zavodu Iskreni. V želji, da bi že deklice spoznale skrivnosti svojega telesa in odkrivale lepoto ženskosti, izvaja delavnici Čudovita princesa in Skrivnostna lepotica, ki sta namenjeni odraščajočim dekletom in njihovim mamam. Na podlagi teh delavnic je nastala tudi knjiga Čudovita princesa.

Recenzija Bukla

Avtorica Maja Vovk, mati štirih otrok, magistra farmacije in svetovalka za plodnost in naravno načrtovanje družine, že nekaj let izvaja delavnice za odraščajoča dekleta in njihove mame. Na tej podlagi in kot dopolnilo njenih izobraževanj je nastala tudi pričujoča knjiga. Prehod v puberteto in soočanje s številni spremembami, od telesne postave, vonja, teže, kože, hormonov, menstruacije do popolnoma novih občutkov, je izjemno občutljiva faza v razvoju mladega dekleta na poti k odrasli ženskosti. Priročnik Maje Vovk je zato narejen še posebej skrbno in z veliko mero poznavanja tega obdobja. V njem bodo deklice, dekleta, pa tudi njihove mame, našle odgovore in pomoč za celo paleto sprememb, ki jih bodo doletele, z bogato ilustriranimi informacijami pa jih bodo tudi bolje razumele in se nanje ustrezno pripravile.

Renate Rugelj, Bukla 151

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...