Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Do konca jezera in naprej

Zgodbe s konca kamene dobe, 2. del
Sebastijan Pregelj
Do konca jezera in naprej
23,95 € 23,95 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,72 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €Tehnične lastnosti
trda vezava
21,5 x 15 cm
250 g
84 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Brin spozna deklico Črno s sosednjega kolišca. Skupaj se odpravita na nevarno pot, ki se srečno konča predvsem zaradi dekličine iznajdljivosti. Junaka dobita nove prijatelje na kopnem, prihod črede starodavnih živali pa napove novo dobo.

Zbirka Zgodbe s konca kamene dobe je namenjena bralcem konca prvega ter tistim v drugem bralnem obdobju. Primerna je tudi za oklevajoče bralce drugega in tretjega bralnega obdobja. Tematika življenja koliščarjev je predstavljena skozi ravno prav napete zgodbe dečka Brina. Posebna odlika knjig v tej zbirki so dodatki, kjer so razloženi posamezni pojmi iz tistega časa in navedeni viri, ki dokazujejo, da so zgodbe ustvarjene na podlagi pravih zgodovinskih dejstev. Ilustracije Jureta Engelsbergerja s črno-belo govorico dopolnjujejo zgodbe in dopuščajo domišljiji mladih bralcev prosto pot.

To je zbirka, ki ni le kratkočasno branje, uporabna je tudi za popestritev pouka.

Recenzija Bukla

V drugem delu Zgodb s konca kamene dobe se deček Brin z materjo odpravi na Zobrovo kolišče, da bi nabavila nekaj novih lončenih posod. Tam po dolgem času sreča pogumno deklico Črno, ki mu pove, da teta Sončnica dobro pozna preteklost, vidi prihodnost in razume tudi skrivnosti. Zrecitira mu tudi »prerokbo« o živalih njihovih prednikov. Čez nekaj dni pa Črna izgine in le Brin ve, kam je šla. Povedala mu je namreč za skrivno jamo, v kateri so kosti živali in jamske poslikave. Brin se izmuzne od doma in odvesla h kolišču nevarnega Štiriprstega, od koder se ni še nihče vrnil, tam pa se prerokba Sončnice izkaže za pravilno. Črna in Brin potrebujeta veliko poguma in iznajdljivosti, da se rešita. Na koncu knjige je tudi dodatek, ki pojasni nekaj zgodovinskih zanimivosti.

Zoja Rugelj, Bukla 131

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...