Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Mravljišče

Jitka Petřeková
Mravljišče

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Povej naprej

Založba Narava
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-7031-00-3
Leto izdaje izvirnika 2015
Ilustracije Tomáš Tůma
Prevod Andrej Kurillo

Tehnične lastnosti
trda vezava
25,5 x 25,5 cm
560 g
12 strani
Tip knjige
kartonke in tipanke
Kategorije
otroško in mladinsko > dojenčki in malčki > kartonke in tipanke

Založnik o knjigi

Ste že kdaj opazovali, kako okoli mravljišča mrgoli na tisoče mravelj, in se čudili, kaj neki se dogaja v tistem velikanskem kupu iglic ob vznožju veličastne smreke? Vsi smo si že kdaj zastavili takšna vprašanja, v notranjost mravljišča pa je lahko pokukal le malokdo. Ta edinstvena knjiga vam ponuja prav to možnost.

Knjiga vsebuje trirazsežen model mravljišča, ki vam bo razkazal vse njegove skrivnosti: izvedeli boste, kako mravlja v svojem domu živi, s čim se hrani in kaj počne ves dan, medtem ko hiti iskat hrano. Čeprav je mravlja v primerjavi s človekom drobna, je za bitje svoje velikosti strašansko močna in lahko zgradi izjemno visoka domovanja. Na svetu živi veliko različnih vrst mravelj, od katerih boste nekatere spoznali v tej knjigi. Mravljinčja skupnost, ki živi v mravljišču, zgrajenem iz smrekovih iglic in listov, prepletenih v blodnjak hodnikov in kamric, je nekaj tako izjemnega, da jo preprosto morate spoznati. Ta privlačna knjiga vam jo bo predstavila tako, da boste gotovo navdušeni.

Recenzija Bukla

Enciklopedično zasnovani kartonki sta nadvse poučno gradivo za vedoželjne bralce. Čebelji panj ne prikazuje le živ ljenja čebel, ampak celostno predstavi njihovo bivališče, hierarhično razporejenost in naloge posameznih čebel – vse od matice in trota do številnih delavk. Tudi na splošno o čebelarstvu in sladkem izdelku izvemo marsikaj. V desni polovici knjige pa se nam plast za plastjo odpre pogled v čebelji panj. Prav tako tudi druga knjiga ponuja nazoren trirazsežen model mravljišča, v katerem so mravlje ravno tako hierarhično razdeljene in imajo ključne naloge za ohranjanje skupnosti. Knjigi bosta svet marljivih čebel in močnih mravljic predstavili nadvse zanimivo in ravno v pravem času: spomladi lahko po zimskem mirovanju tako čebele kot mravlje s knjigo pod roko opazujemo v naravnem okolju.

Vanja Jazbec, Bukla 141

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...