Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Molitve

Molitve

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Povej naprej

Založba Celjska Mohorjeva družba, Celjska Mohorjeva družba
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-278-347-1
Ilustracije Éric Puybaret
Urejanje Tadeja Petrovčič Jerina

Tehnične lastnosti
trda vezava
31,5 x 23 cm
580 g
32 strani
Tip knjige
verski spisi
Kategorije
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let
religija > krščanstvo
otroško in mladinsko > dojenčki in malčki

O knjigi

V molitveniku neobičajnega formata so zbrane velike cerkvene molitve in molitve svetnikov, pospremljene z nagovarjajočimi ilustracijami sodobnega francoskega slikarja Érica Puybareta. Umetniško dovršene ilustracije velikega formata nas vabijo h kontemplaciji vsakdanjega življenja v molitvi.
Očenaš, zdravamarija, apostolska vera, jutranja molitev, molitev k Svetemu Duhu, magnificat, molitev za mir, molitev prepustitve, molitev k svetemu Jožefu, večerna molitev … Prav poseben sodobni molitvenik je primeren za molitveno vzgojo v družini, pa tudi kot spodbuda za osebno meditacijo. Poleg vsakdanjih molitev prinaša nekaj manj znanih molitev velikanov vére. Vabi nas, naj v življenju vzdržujemo stik z Bogom in v njem vselej prepoznavamo zanesljivo in dobrohotno oporo.
Čudovito ilustrirana knjiga velikega formata je primerno darilo ob številnih priložnostih: poroki, krstu, prvem obhajilu, birmi in osebnem prazniku!

Recenzija Bukla

Malce drugačna slikanica je pravzaprav molitvenik, ki na levih straneh naniza petnajst najbolj znanih krščanskih molitev, na desnih straneh pa najdemo pripadajoče ilustracije, ki so prave male umetniške stvaritve. V njih se največkrat pojavi motiv človeka, majhnega in ponižnega pred silami narave in sveta. Nebo, voda, zemlja, polje in mesto so veliko večji od posameznika in posameznice, a jih onadva kljub temu opazujeta in skušata razumeti. Večina molitev je namenjena katoličanom, vmes pa se najde tudi kak šna, ki zna nagovoriti vsakogar. Med slednje sodijo molitve o Svetem Duhu ali na primer Molitev za mir. Knjiga je lahko tudi primerno darilo ob obhajilu ali birmi.

Žiga Valetič, Bukla 137

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...