Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Nanizanka srčnosti

Komplet
Zvezdana Majhen
Nanizanka srčnosti -37%

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Povej naprej

Založba Pivec
Zbirka Nanizanka srčnosti
Leto izdaje 2015
Leto izdaje izvirnika 2015
Ilustracije Urška Stropnik Šonc
Urejanje Zala Stanonik

Tehnične lastnosti
trda vezava
15,5 x 15,5 cm
20 strani
Tip knjige
kartonke in tipanke
Kategorije
otroško in mladinsko > dojenčki in malčki

O knjigi

Nanizanka srčnosti, zbirka šestih liričnih slikanic za najmlajše, razširja in poglablja splošno poučenost o naravnem in družbenem okolju, spodbuja razvoj besednega zaklada in občutljivost za spoznavni, etični ter estetski vidik jezika. Otroka prijazno usmerja k sočutnemu vživljanju v čustva, razmišljanje in različne položaje drugih oseb ter živali, pa tudi predmetov in pojavov, ki jih otroci radi poosebljajo. Ob upoštevanju didaktičnih načel: od bližnjega k daljnemu, od lažjega k težjemu, od ožjega k širšemu, bo bogato ilustrirana nanizanka pritegnila že malčke od 12. meseca dalje.

JAZ,TI, VSI, prva knjiga iz zbirke liričnih slikanic NANIZANKA SRČNOSTI, otroku predstavi samega sebe in prijatelje-vrstnike v različnih situacijah in aktivnostih. Poleg poistovetenja z nastopajočimi osebami otrok spoznava odnose med njimi, hkrati pa se uči zaželenih socialnih vzorcev in poglablja zavest o medsebojno naklonjenemu sobivanju.

MOJA OBLAČILA, druga knjiga iz zbirke liričnih slikanic NANIZANKA SRČNOSTI, otroku predstavi različna oblačila in pokrivala, ki nas varujejo in ščitijo. Otrok spozna, da oblačila potrebujemo samo ljudje,živali pa imajo dlako. Kaj pa snežak? Hlače mu odstopi prijazen osliček …Vsebina spodbuja tudi k pogovoru, komu lahko podarimo oblačila, ki jih ne potrebujemo več.

MOJE OKOLJE, v tretji knjigi iz zbirke liričnih slikanic NANIZANKA SRČNOSTI, otrok spoznava okolja, kjer bivajo tudi druga bitja zemlje (mravlje, ptice, miške, ježi ipd.). Ljudje si teh okolij ne prilaščamo; uporabljamo jih za sprostitev in zabavo na svežem zraku pa tudi za pridelovanje hrane – zase in za živali.

VODE, četrta knjiga iz zbirke liričnih slikanic NANIZANKA SRČNOSTI, otroku predstavi vodne vire v različnih okoljih (od luže do morja). Seznanja ga z izvorom in poimenovanjem vodnih oblik, z njihovo medsebojno povezanostjo, s pomenom vode za živa bitja ter z vlogo človeka pri kultiviranju vodnih sil.

GOZDNI PRIJATELJI, v peti knjigi iz zbirke liričnih slikanic NANIZANKA SRČNOSTI otrok spoznava značilnosti gozdnih živali ter njihov način bivanja in prehranjevanja. Ob prijaznih vsebinah in ilustracijah intuitivno začuti spoštljiv odnos do drugih bitij planeta ter postopno razumeva, da njihovega sveta nimamo pravice motiti.

DREVESA, šesta knjiga iz zbirke liričnih slikanic NANIZANKA SRČNOSTI, otroku predstavi različna drevesa, njihova imena, podobo in umestitev v prostor. Naglašen je tudi tradicionalni simbolni pomen dreves za človeka s spodbudo poistovetenja z njihovo odpornostjo in močjo.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...