Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Alma

Svet pred domačim pragom
Mojiceja Podgoršek
Alma
15,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Osrednja knjižnica Celje
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-6557-08-5
Ilustracije Polona Kosec

Tehnične lastnosti
trda vezava
28,5 x 23,5 cm
420 g
28 strani
Tip knjige
slikanice
Kategorije
otroško in mladinsko > dojenčki in malčki > slikanice
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Nekoč se je v Celju rodila prav posebna deklica. Alma Ida Wilibalda Maximiliana Karlin. Čeprav je bila sprva šibka in nebogljena, je postala ena najbolj izobraženih pisateljic na Slovenskem in ena najpogumnejših svetovnih popotnic, ki ji v njenem času ni bilo para.

o Avtorici

Avtorica knjige, Mojiceja Podgoršek, je do sedaj napisala številne slikanice za otroke. Med drugim se je velikih Slovencev lotila že v otroški knjigi Veliki Slovenci, kjer so predstavljeni Primož Trubar, Jurij Vega, France Prešeren, Ivana Kobilca in Dane Zajc. Prejela je Nagrado Kalanovega sklada (2007–2009) za objavljene strokovne in znanstvene prispevke. Sicer pa kot bibliotekarka dela na OŠ Jurija Vege v Moravčah, kjer tudi poučuje šah.

Recenzija Bukla

Alma je kot deklica veljala za šibko in pogosto bolno, a zato se ni sama sebi prav nič smilila. Dneve v postelji si je krajšala z branjem in učenjem tujih jezikov. Že kmalu se je njen besedni zaklad šibil od tujih besed iz najrazličnejših jezikov in ti so ji kasneje, ko je kot mlado dekle pustila službo učiteljice in se podala na pot, prišli neštetokrat prav ob raziskovanju najrazličnejših koncev sveta. Tako je živela polno in srečno in kljub nasprotovanju okolice ves čas sledila svojim sanjam … Ta deklica ni izmišljeno pravljično bitje, ampak gre za Almo Karlin, slovensko pisateljico, etnologinjo, poliglotko in raziskovalko, ki se je rodila proti koncu 19. stoletja v Celju in svojo življenjsko pot zaokrožila sredi dvajsetega stoletja. Podgorškova jo je predstavila v domiselno zasnovani zgodbi zgolj kot deklico Almo; ta bi lahko utelešala marsikatero junakinjo, ki bralcem prinaša sporočilo o moči svojih sanj. A avtorica te prelepe slikanice je nato svoje nežno pisanje na koncu opremila še s faktografskimi podatki, kar deklici Almi iz osrednje zgodbe nadene celostno podobo; ta v očeh bralca zažari v vsej svoji veličini in priznanju, ki si ga zasluži. Odlična slikanica z vsebino in zelo živimi ilustracijami prinaša bralski užitek s poučno noto najrazličnejšim generacijam bralcev.

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 152

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...