Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Brata Pirata in zaklad iz Čokolandije

Robert Šabec
Brata Pirata in zaklad iz Čokolandije

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Povej naprej

Založba Mladika Trst
Leto izdaje 2017
ISBN 978-88-7342-252-5
Ilustracije Staš Kleindienst
Urejanje Nadia Roncelli

Tehnične lastnosti
trda vezava
30,5 x 21,5 cm
360 g
27 strani
Tip knjige
slikanice
Kategorije
otroško in mladinsko > dojenčki in malčki > slikanice

O knjigi

Brata Vid in Amo sta neustrašna pirata, ki potujeta po širnih morjih. Nekega dne, ko sta na krovu svoje ladje, zagledata na obzorju ladjo in jo napadeta ter zasežeta njen zaklad: v številnih skrinjah v skladovnici najdeta … tisočero bleščečih cekinov iz čokolade. Slastno jih vsi pokušavajo in žvečijo, le piratu Amu nastala situacija ni všeč in zato glasno zarohni. Mornarjem namreč pove, da dragocena čokolada prihaja iz Čokolandije, kjer raste kakavovec – drevo, na katerem uspevajo kakavova zrna, iz katerih se izdeluje čokolada. Vendar ne vsi vedo, da kakavova zrna nabirajo povečini otroci, in to ves dan, da sploh nimajo časa za igro, pa še slabo so plačani za svoje delo na plantažah.
Zgroženi mornarji se bratsko skupaj s piratoma odločijo, da bodo dragoceni zaklad peljali nazaj otrokom v Čokolandijo, in …

Recenzija Bukla

Vid in Amo sta piratska brata, ki nekega dne zagledata ladjo daleč na obzorju in se odločita, da jo ugrabita ter izropata. Ko priplujeta do zasledovane ladje, jo napadeta, ustrahujeta mornarje in zasežeta težke skrinje, v katerih so gore zlatih cekinov. Pirat Vid s cekina odvije zlat papirček in ugrizne v dragoceno najdbo. Čokolada najboljše in najslajše vrste! Z njo so se posladkali tudi člani posadke in vsi skupaj kar niso mogli nehati – razen razjarjenega Ama, ki jim je povedal zgodbo o kakavovcu, ki je osnova za izdelavo čokolade. Kakavova zrna morajo nabirati otroci v daljni, čezmorski deželi Čokolandiji. Garati morajo od jutra do večera in nimajo časa za učenje in igro, pa tudi s čokolado se ne smejo sladkati. Vid, Amo in člani posadke s tovorne ladje se zato odločijo, da skupaj odplujejo v Čokolandijo in zaklad podarijo tamkajšnjim otrokom.

Sonja Juvan, Bukla 140

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...