Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Brata Pirata in zaklad ladje roparice

Robert Šabec
Brata Pirata in zaklad ladje roparice
21,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladika Trst
Leto izdaje 2019
ISBN 978-88-7342-275-4
Ilustracije Staš Kleindienst

Tehnične lastnosti
trda vezava
30,5 x 21,5 cm
420 g
25 strani
Tip knjige
slikanice
Kategorije
otroško in mladinsko > dojenčki in malčki > slikanice
otroško in mladinsko
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let > leposlovje za otroke
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Pred bralci je nova dogodivščina piratskih bratov Vida in Ama. Tokrat brata ulovita v morju steklenico s pismom, v kateri je prošnja na pomoč.

Napisali so ga ribiči iz afriškega roga, kjer velike tuje ladje z ogromnimi mrežami lovijo in plenijo vse, kar plava. Morje je izropano, domači ribiči pa ostanejo brez ulova in njihove družine so lačne.

Neustrašna Vid in Amo se ne pustita prositi dvakrat in urno odrineta v južno smer, v topla afriška morja. Skupaj z afriškimi ribiči skujejo načrt, kako priti do svoje pravice … in to jim seveda tudi uspe, da so na koncu vsi srečni z izidom.

Avtor Robi Šabec v pustolovski in zabavni zgodbi otroke opozori na družbene in gospodarske krivice, ki se dogajajo po svetu, in natančneje s prstom pokaže na dogajanje v Somalskem polotoku, kjer mogočne evropske in azijske ribiške ladje še danes brez vsakršnih pravil lovijo in plenijo ribe.

Še več, nekatere ladje v globine Indijskega oceana odlagajo tudi nevarne in strupene odpadke ter na ta način še dodatno pustošijo in zastrupljajo tamkajšnje morsko bogastvo.

o avtorju

Robert Šabec (1970) je diplomiral na Filozofski fakulteti v Ljubljani (smer filozofija in sociologija kulture). Do sedaj je izdal naslednje knjige: Povodni mož iz reke Ljubljanice ter solata, ribe in nekaj čipk (SKC Danilo Kiš, 2016), Prigode jamskega škrata Perkmandlca (ZTT, 2013) in zbirko kratke proze z naslovom Rdeča pošast (KUD Apokalipsa, 2012). Za mladinsko revijo Galeb je v letu 2014/2015 pripravil serijo zgodbic o mravljinčku Mroviju.

Recenzija Bukla

Brata pirata na trnek ujameta steklenico, v kateri je zvito pismo skromnih ribičev z obal afriškega roga. Prosijo ju, naj jim prideta na pomoč, saj v njihovem morju skorajda ni več rib. Vse oplenijo gromozanske ladje roparice z velikanskimi mrežami, ki ulov odpeljejo v tuje dežele, v afriško morje pa spuščajo od drugod pripeljane odpadke. Brata pirata z domačinskimi ribiči naredita načrt, kako ustaviti plenjenje morja. V afriških barvah žareča slikanica postavlja jasna etična merila in opozarja na pomembne okoljske teme. Pojasni pa tudi izvor sodobnega piratstva obupanih somalskih ribičev, ki ne morejo več preživljati svojih družin.

Maja Črepinšek, Bukla 152

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...