Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0
Doma
24,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Hart
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-6882-58-3
Naslov izvirnika Otthon
Leto izdaje izvirnika 2018

Povej naprej

Založnik o knjigi

Kaj nam pomeni dom? Varno zavetje? Kraj za preživljanje časa s svojimi najdražjimi?

Junak knjige DOMA je deček, ki se mora nekega dne soočiti s selitvijo v novi dom, saj so njegovi starši hišo, v kateri je odraščal, prodali. Čustvena zgodba o navezanosti, o poslavljanju, o doživljanju izgube, o pogrešanju. In o sprejemanju sprememb ter iskanju novega varnega pristana.

Vse to in še več, povedano le s čudovitimi ilustracijami.

Recenzija Bukla

Branje slikanic brez besedila na široko odpira vrata domišljiji in nudi tako odraslim kot otrokom obilo možnosti za različno interpretacijo. V znanem zavetju domače hiše in dvorišča se mali junak počuti varno in udobno. Rad ima trave in drevesa s pisanim listjem na vrtu, z babico pa sta postavila tudi hišico za ptice. Potem pa se starši nekega dne odločijo za prodajo hiše in družina se bo preselila v mesto. Kako naj si deček v novem okolju poišče varni pristan? Pogreša dom, v katerem je odraščal, in drevesa in trave in listje … Morda mu bo pomagala babica s toplim čajem ali pa majhna rastlinica, katere seme je vzklilo v ptičji hišici? Vse to in še veliko več vam povejo čudovite ilustracije večkrat nagrajene madžarske ustvarjalke Kinge Rofusz, ki bo v času knjižnega sejma obiskala tudi Slovenijo.

Renate Rugelj, Bukla 151

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...