Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Erikov svet

Zgodba o ... avtizmu
Sophie Martel
Erikov svet

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Grlica
Leto izdaje 2020
ISBN 978-961-244-315-3
Naslov izvirnika Le monde d'Éloi
Podnaslov izvirnika Une histoire sur... l’autisme
Leto izdaje izvirnika 2008
Ilustracije Christine Battuz
Prevod Špela Žakelj
Urejanje Janja Remškar

Tehnične lastnosti
trda vezava
28,5 x 22 cm
290 g
32 strani
Tip knjige
slikanice
Kategorije
otroško in mladinsko > dojenčki in malčki > slikanice
francosko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Specialna pedagoginja Sophie Martel je namenila slikanico vsem otrokom, staršem, vzgojiteljem in učiteljem, ki želijo bolje razumeti motnje avtističnega spektra in kako se te odražajo v vsakdanjem življenju, zlasti v vrtcih in prvih razredih osnovnih šol. Erik je nov v vrtcu in je nekoliko drugačen od ostalih otrok: ne ve, kako se igrati z drugimi, hodi po prstih, navdušuje se nad barvami in svetlobo. Včasih, kadar zasliši preglasne zvoke, začne kričati in si pokrije ušesa z rokami. S pomočjo vzgojiteljice se otroci učijo bolje razumeti Erika in sprejemati njegovo drugačnost.

Recenzija Bukla

Zgodbo o Eriku, dečku z avtizmom, pripoveduje Zarja, njegova prijateljica iz vrtca. Ne zdi se ji nič drugačen od vseh drugih, zato je začudena in jezna, ko ji Erik ne odgovarja na vprašanja, ko se ji noče pridružiti v igri, ko si prisvoji vse igrače in jih noče deliti ... Razumevajoča vzgojiteljica ji razloži, da je Erik drugačen in da se pač drugače igra, pa tudi, da ga marsikaj preveč razburi. Nekega dne dobi Zarja imenitno zamisel. Ker opazi, da Erika moti hrupna igra, mu podari svoje naušnike ... Slikanica z velikimi pisanimi ilustracijami spodbuja empatijo, poglablja dobre odnose, širi vedenje o avtizmu in nudi strategije kvalitetnega sobivanja. Na koncu je informativno poglavje o avtizmu za odrasle bralce.

Maja Črepinšek, Bukla 152

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...