Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Findus se odseli

Sven Nordqvist
Findus se odseli
17,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Didakta
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-261-509-3
Naslov izvirnika Findus flyttar ut
Leto izdaje izvirnika 2012
Ilustracije Sven Nordqvist
Prevod Vesna Kerstin Petrič
Urejanje Katja Škapin

Tehnične lastnosti
trda vezava
30,5 x 21 cm
400 g
26 strani
Tip knjige
slikanice
Kategorije
otroško in mladinsko > dojenčki in malčki > slikanice
švedsko leposlovje

Založnik o knjigi

Pettersson se je naveličal, da ga Findus s svojim poskakovanjem po postelji prebuja vsako jutro ob štirih, zato mu zagrozi, da bo prestavil njegovo posteljo ven iz hiše, če se to ne bo nehalo. Findusu pa je ta zamisel všeč. 

Potemtakem bo lahko skakal po postelji, kolikor mu bo srce poželelo. Ampak kako zabavno je pravzaprav živeti čisto sam? Pa tudi malo nevarno je, še posebej, če vzameš v obzir lisice …

o avtorju

Sven Nordqvist je večkrat nagrajeni švedski avtor in ilustrator, svetovno poznan po zbirki dogodivščin z nadarjenim mačkom Findusom. Zbirka je uvrščena na seznam petih najboljših otroških knjig na Švedskem. Sven Nordqvist ima ob talentu tudi znanja iz arhitekture in oglaševanja, navdih pa pogosto najde v ameriški reviji stripov MAD in njenih likih. Podobe v knjigah Svena Nordqvista so hkrati barvite in polne podrobnosti. Na vsaki strani se veliko dogaja. Njegove knjige so zanimive za vse med tretjim in 99-im letom starosti.

Recenzija Bukla

Pa smo Nordqvistovi navdušenci le dočakali prevod nove Findusove dogodivščine. V hudomušnem svetu starega Pettersona in njegovega mačka Findusa res nikoli ni dolgčas. Stari, kot Pettersonu pravi Findus, in njegov maček se vsake naloge lotita na izviren in čisto njun način. V tokratni dogodivščini skušata junaka uskladiti Pettersonovo željo po dolgih, mirnih jutrih v postelji in Findusovo nujo po jutranji telovadbi v obliki glasnega in škripajočega poskakovanja po postelji. Skozi zgodbo bralec, skupaj z dobrosrčnim starcem in nabritim mačkom, spozna, da se da, ko imaš nekoga zares rad, vedno najti rešitev in vse urediti tako, da je obema lepo in prav. V popolno celoto združen humoren tekst in igrivih podrobnosti polne dinamične ilustracije.

Ana Kosirnik, Bukla 149

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...