Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Fižolčica beži pred fižolovo juho

Alenka Spacal
Fižolčica beži pred fižolovo juho
20,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Bajalka
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-94370-2-5
Ilustracije Alenka Spacal
Urejanje Zdenka Gajser

Povej naprej

Založnik o knjigi

Fižolčica beži pred fižolovo juho je avtorska slikanica o potovanju fižolovega zrna. Mala modra fižolčica pobegne iz sklede s fižoli, ki so namenjeni za fižolovo juho. Ko se na svojem begu kotali po tleh stanovanja in spoznava svet od spodaj navzgor, so povsod okrog nje same noge. To je perspektiva majhnega otroka, ki raziskuje svojo okolico, ko se igra in plazi po tleh, od koder se že radovedno ozira kvišku. Čigave noge sreča fižolčica na svoji poti? Ali uspe pobegniti fižolovi juhi? Njene dogodivščine se ob menjavi letnih časov sklenejo tam, kjer se začenja nova fižolja zgodba ... Slikanica ima velike tiskane črke. Namenjena je najmlajšim in otrokom, ki se že učijo brati. O avtorici: Alenka Spacal je pisateljica, ilustratorka in pravljičarka. Obožuje fižolovo juho. Ko je bila majhna, je zbirala raznobarvna fižolova zrna. Sadila jih je k lončnicam in čakala, da so vzklila. Ker jo še vedno navdušujejo čudovite barve in vzorčki fižolov, si je izmislila pravljico o modri fižolčici. Fižolčica beži pred fižolovo juho je njena četrta avtorska slikanica.

Recenzija Bukla

Mala modra fižolčica je z družino živela v stroku. Lepo jim je bilo na vrtu, toda nekega dne so ljudje na vrtu obrali ves fižol. V kuhinji za mizo so ga luščili in se pogovarjali, da bo iz fižola odlična fižolova juha. Ojoj!!! Fižolčica se je brž pognala z mize in se zakotalila v temen kot. Slikanica o njenih dogodivščinah pripoveduje napeto, in čeprav se pot ubežnice po človeških merilih meri le v metrih, se ji zgodi vse, kar bi si mogel zamisliti fižolček z najbolj divjo domišljijo. Imenitne ilustracije dogodke prikazujejo z nizkega očišča, zaradi katerega so mačje tačke videti neskončno visoke, parketne deščice pa nosijo v letnicah zapis raznolikosti sveta. Slikanica za velike in male sladokusce bo razveselila vse, ki (še) znajo v kadeči se fižolovi juhi ugledati fižolje duhce, in vse, ki ljubijo dvoumno hudomušne, sladko-grenke konce.

Maja Črepinšek, Bukla 152

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...